Herman Tømmeraas og Eili Harboe i den nye filmen «Marerittet»

nordisk film

Opptakene til den moderne skrekkfilmen «Marerittet» er nå i full gang på Vestlandet. Du kan forberede deg på en intenst spennende og grøssende kinoopplevelse med Eili Harboe (Thelma, Bølgen, Beforeigners, Askeladden) og Herman Tømmeraas (Skam, Ragnarok, Ninjababy, Semester) i hovedrollene. 

Manusforfatter og regidebutant Kjersti Helen Rasmussen er over seg av begeistring for at hun fikk med seg toppvalgene sine.

– Jeg er vanvittig heldig som får jobbe med to av Norges dyktigste unge skuespillere. Vi jobber alle hardt for å lage en film som vil fungere på det store lerretet, og jeg er trygg på at Eili og Herman vil skape liv i rollefigurene på en måte som når helt ut til publikum, sier regissør Kjersti Helen Rasmussen.

Les også:  Alessandra til Eurovision 2023 med "Queen of Kings"!

Produsent Einar Loftesnes er glad for å endelig være ordentlig i gang.

– Det siste året har til tross for pandemien vært en svært positiv reise for oss. Vi har fått mye tillit fra Mediefondet Zefyr og tilskudd fra Bergen Kommune, slik at vi kan spille inn filmen i sin helhet i Bergen. Ikke minst har Norsk Filminstitutt bidratt med tilskudd, noe som har vært helt uunnværlig.

Produsent i Nordisk Film John Einar Hagen er fornøyd med nytt samarbeid:

Les også:  The National slipper albumet "First Two Pages of Frankenstein"

– Etter suksessen med «Tunnelen» i 2019 så er vi veldig fornøyd med å være igang med et nytt samarbeid med Einar, Kjersti og teamet i Handmade i Bergen.

Filmen produseres av Nordisk Film Production og Handmade Films in Norwegian Woods. 

Om «Marerittet»:
Det unge paret Mona og Robby har nettopp kjøpt sin første leilighet sammen, et oppussingsprosjekt i en gammel bygård. Mens Robby bruker all sin tid på jobb, pusser Mona opp leiligheten alene. 

Etter at en familietragedie rammer paret i naboleiligheten, begynner Mona plutselig å plages av voldsomme og uvanlig livaktige mareritt. Nettene blir etter hvert så ille at hun søker hjelp hos en søvnekspert, etter anbefaling fra naboen, for å lære å ta kontroll over det hun opplever i de skremmende drømmene. Samtidig som hun innser at marerittene er noe mer enn bare drømmer, som om noe eller noen prøver å bryte gjennom til vår verden, oppdager Mona at hun er gravid. 

Les også:  Kvinnepioner Berit Ås har i en alder av 94 år utgitt diktbok

Søvnløs og i en fryktinngytende tilstand mellom drøm og virkelighet, blir Mona tvunget til å ta et dramatisk og kanskje livsfarlig valg for å beskytte seg og sin unge familie.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.