SAS kutter taxfree og miljøutslipp

sas eurobonus fly

Til høsten opphører taxfree-salget om bord på SAS’ flyvninger. Det innebærer mindre lastet totalvekt på flyene, som i sin tur sparer drivstoff og reduserer skadelige utslipp.  

SAS’ arbeid med bærekraft er omfattende, og inkluderer både store investeringer og en rekke miljøfremmende aktiviteter som for eksempel økt drivstoffeffektivitet, stadig mer biodrivstoff, og innovative løsninger som gir bærekraftige produkter og tjenesterI dette arbeidet mot økt holdbarhet så gjøres det grep for å redusere vekten på flyene.   

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Salg av taxfree-varer om bord har vært et populært tilbud, spesielt på lengre reiser. Men vi har også sett at kjøpsatferden blant reisende har endret seg over tid. I lys av en økende miljøbevissthet så har SAS besluttet å ta bort salg av taxfree-produkter. Med dette vil også totalvekten på flyet reduseres og følgelig også føre til reduserte utslipp.  

 – SAS skal redusere utslippene med minst 25 prosent innen 2030. Hvert steg på veien for å oppnå målene og mer bærekraftige reiser er av betydning, så alle tiltak for å redusere vekten og dermed drivstofforbruket er viktige, sier Karl Sandlund, EVP Commercial i SAS.  

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

SAS vil komme med mer moderne løsninger for å kunne tilby sine kunder muligheten til å handle og få varer levert i forbindelse med sin reisen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.