Johan Sverdrup er i produksjon

oljefelt

Aker BP meddeler at produksjonen fra Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen har startet, mer enn to måneder foran opprinnelig plan og 40 milliarder kroner under opprinnelig budsjett. 

– Dette er en milepæl for Aker BP. Produksjonen fra dette enorme oljefeltet vil være en viktig bidragsyter til Aker BPs produksjons- og inntjeningsvekst i årene som kommer, sier Karl Johnny Hersvik, administrerende direktør i Aker BP.

– Vi er særdeles fornøyd med arbeidet som operatøren har gjennomført på vegne av partnerskapet i utviklingen av feltet. Johan Sverdrup representerer enorm verdiskaping for Aker BP og de andre partnerne, så vel som for det norske samfunnet, sier Hersvik.  

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

Johan Sverdrup har utvinnbare reserver på 2,7 milliarder fat oljeekvivalenter og vil på det meste produsere opptil 660 000 fat olje per dag. Feltet drives med strøm fra land og har rekordlave CO2-utslipp; godt under 1 kg per fat. Balanseprisen er under 20 dollar per fat, og feltet vil på platå ha produksjonskostnader under 2 dollar per fat.

Johan Sverdrup-feltet utvikles i to faser. Fase II av Johan Sverdrup-utbyggingen ble godkjent av norske myndigheter i mai 2019, og har en forventet produksjonsstart i 4. kvartal 2022.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Johan Sverdrup-partnerskapet består av operatøren Equinor, og partnerne Lundin Norge, Petoro, Aker BP og Total. Aker BPs eierandel i feltet er på 11,57 prosent.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.