Sandnessjøen: Fra kai til attraktivt byrom

nfk

Fylkesråd Linda Helen Haukland bevilger 400 000 kroner til et stedsutviklingsprosjekt som skal omskape kaia i sentrum til et attraktivt byrom i Sandnessjøen.

– Etter vår vurdering vil prosjektet kunne bidra til å styrke Sandnessjøens rolle som regionsenter, gjennom blant annet å styrke sentrumstilbudet gjennom handel, kultur og service, som samtidig ivaretar kulturhistoriske kvaliteter. Tiltaket vil også kunne bidra til økt trivsel og bolyst, og fremme folkehelse gjennom å gi en arena for «det gode liv», sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Les også:  LESERINNLEGG: Gratulerer Narvik!

Det er prosjektet «Transformasjon fra industrikai til attraktivt byrom i Sandnessjøen» som har søkt om pengene. Prosjektet skal utarbeide konkurransegrunnlag for innhenting av pris på etablering av fysisk byrom. Dette inkluderer også medvirkning fra berørte aktører og brukere.

Ordfører i Alstahaug; Peter Talseth er svært glad for bevilgningen fra fylkeskommunen til prosjektet.

– Dette er en veldig god nyhet. Vi har hatt svært godt samarbeid med Nordland fylkeskommune i forhold til byutvikling. Fylkesråden har vært her ved flere anledninger og vist interesse for hva vi jobber med her. Det setter vi stor pris på, sier Talseth.

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

I det overgripende prosjektet «Regionsenteret Sandnessjøen – nye muligheter» er det utarbeidet strategi og handlingsplan for henholdsvis attraktive byrom, bærekraftig by- og havneutvikling, samt samferdsel. Som en del av dette er det også utarbeidet en byroms-strategi.

– Overordnet målsetting er at vi gjennom god samhandling skal gjøre Sandnessjøen til et trygt, attraktivt og levende regionsenter for ytre Helgeland. I dette arbeidet har vi selvsagt tett kontakt med nabokommunene våre for nettopp å bli det senteret de ønsker seg, avslutter Talseth.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.