Ida (21) fra Sortland valgt ut til talentprogram

Pressenytt

Ida Johansen fra Sortland har fått plass i talentprogrammet til Circle K Norge. Nå skal hun igjennom en krevende toårig lederutdanning. 

– Ida tilhører den nye generasjonen med ledere i Circle K Norge. For å bli plukket ut til programmet, var hun igjennom en tøff kvalifisering. Nå er hun i gang med utdanningsløpet, og skal lære om stasjonsledelse fra de beste i faget, sier Lene Foldvik, som er ansvarlig for talentprogrammet.

Totalt 11 Circle K-medarbeidere er valgt ut til talentprogrammet i år. I det nye kullet finner vi Ida Johansen (21), som er assisterende daglig leder på Circle K Sortland. Hun er svært fornøyd med talentprogrammet så langt.

– Til nå har programmet vært svært lærerikt og gøy. Jeg har alltid vært glad i skole, så dette er midt i blinken for meg, ikke minst fordi jeg kan ta med meg alt jeg lærer og bruke det på stasjonen, sier Johansen.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Stasjonskarrieren begynte da hun var 17 år. Da tok hun alt hun kunne få av helgevakter og tilkallingsvakter på Sortland-stasjonen. Samtidig var det ikke egentlig meningen å bli værende.

– Planen var egentlig å reise ut høsten 2021 for å studere, men så følte jeg meg ikke helt ferdig hos Circle K ennå. Jeg begynte å jobbe fast i ukedagene, og i fjor fikk jeg mulighet til å ta over som daglig leder mens sjefen var i foreldrepermisjon. Dét ga skikkelig mersmak, sier Johansen.

Faktisk ble både stasjonssjefen og den regionale salgssjefen så imponerte over hva 21-åringen fikk til, at de anbefalte henne å søke på selskapets talentprogram. Nå gleder Ida Johansen seg til fortsettelsen:

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

– Jeg skulle jo uansett studere, så hvorfor ikke ta studiene her mens jeg jobber i Circle K? Trivselen er høy, og dette føles helt rett for meg. Én dag har jeg lyst til å drive min egen stasjon – eller kanskje bli salgssjef eller jobbe på hovedkontoret. Med talentutdanningen er jeg et steg nærmere, sier hun.

Talentprogrammet ble grunnlagt helt tilbake i 2004 for å utvikle gode lederemner på stasjonene. Siden den gang har nesten 200 medarbeidere fullført den Circle K-finansierte lederutdanningen.

– Et flertall av dem som har gjennomført talentprogrammet jobber fremdeles her. Mange bekler nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret. I et tidvis svært trangt rekrutteringsmarked er dette oppsiktsvekkende bra, sier Lene Foldvik.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen. 

– Talentprogrammet hjelper oss med å få fram nye generasjoner med gode ledere. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.