Samiske kjendiser støtter Fosen-aksjonistene

Riddu Riđđu Festivála

De store samiske aktørene Riddu Riđđu, Márkomeannu og Oslove Noereh danner programgruppe i forbindelse med opptrapping av aksjonering i Oslo denne uken.

Gruppen setter opp kulturelt program hver dag, i støtte for aksjonene. På kort tid er flere kjente navn inkludert komiker Trine-Lise Olsen og “Stjernekamp” aktuelle Elle Máijá bekreftet til programmet.

Artister stiller opp for Fosen-aksjonistene 
Blant dem som viser sin støtte er den populære komikeren Trine-Lise Olsen som fredag holder stand-up for aksjonistene. Blant artistene som bidrar med kunstneriske innslag er Kajsa Balto, Sara Marielle Gaup Beaska og Niillas Holmberg.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Det er også bekreftet at sametingspresident Silje Karine Muotka og musiker og professor Ánde Somby holder appell for å vise sin støtte.

Onsdag 11. oktober markerer to år siden høyesterett slo fast at vindmøllene på Fosen bryter menneskerettighetene. Aksjonistgruppen oppfordrer folk fra hele landet i alle aldersgrupper til å møte opp i hovedstaden for å vise sin støtte. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.