Ruby Red & the Moonshine Brothers slipper albumet «Getting Louder»

indianer

Ruby Red & the Moonshine Brothers slipper plate nummer fire i år! Det blir en nydelig plate som trygt kan plasseres i hylla sammen med de andre flotte “nordicana”-albumene som er sluppet de siste årene. Bandet har de siste tolv årene vært med på å forme den bølgen vi ser i dag med norske band som spiller popmusikk inspirert av amerikansk og norsk folkemusikk.

Første singel fra plata, “Full and Broken”, er “gladtrist” sang som handler om å måtte gi opp den store kjærligheten, men likevel finne et slags håp i at hvis det finnes én stor kjærlighet der ute, kanskje man får en sjanse til i livet?

Andre singel, “Ain’t My First Rodeo” handler om å være en erfaren underdog, og hvordan det er å kjempe for noe man tror på, men aldri få det helt til.

Tredje singel, som gis ut i forbindelse med albumslipp, heter “You and Me in a Boat”. Det er en sang om alt man gjerne skulle gjort annerledes for å redde forholdet.

Der bandet tidligere har hatt mye fokus på helhetlig sound og tema gjennom plata, er denne plata mer på låtenes egne premisser. Låtskriverne er frontfigurene i ekteparet Marte og Nicolai Herwell, samt gitarist Mats W. Wennerberg. Johanne Flottorp, som også er kjent fra The Northern Belle, setter sitt preg på soundet med både hardingfele og flatfele. Mats Jakob Jebe Nesmann og Tobias Flottorp på trommer og bass har virkelig funnet grooven på plata til tross for at de satt forskjellige steder i landet og spilte det inn.

Hver låt har fått det soundet den er ment til å ha, og vi beveger oss fra rocka og sløye kampsanger, til drømmende, ambiente viser, til herlige pop-låter. Det er et mer modent band vi møter på denne fjerde plata, og tekstene kretser seg rundt temaet kjærlighet i forskjellige former. Resultatet har blitt en veldig fin plate med sterke låter, og med bidrag fra selveste Kringkastingsorkesteret.

Plata er spilt inn over lang pandemi-periode av bandets egne Nicolai Herwell. Han har besøkt resten av bandmedlemmene der de bor og gjort opptak i alt fra Kristiansand domkirke, til et garasjeloft i indre Agder, til et uthus i Telemark.

Siden oppstarten som band i 2011 har Ruby Red & the Moonshine Brothers hatt en dragning mot de amerikanske slettene og historiene fra prærien. Gjennom de to første platene lot bandet seg inspirere av symfonisk filmmusikk, folk, americana og spagettiwesternfilmer. På den tredje plata, «Over the Wall», dro de konseptet litt videre sørover, inspirert av latin- og mariachi-musikk.

Tematisk kretset låtene rundt temaer som samfunnsnormer og kommende generasjoner, men det var også plass til de klassiske, opprivende sangene om kjærlighet, og ikke minst til fortellinger om den hardbarka cowboyen. Denne fjerde plata blir et mer variert knippe sterke låter i sound, men låter fortsatt umiskjennelig som Ruby.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.