20.000 boligsaker i året – Nå skal jusstudenter hjelpe uheldige boligkjøpere

martin moe

Hvert fjerde boligkjøp ender i tvist mellom kjøper og selger, viser ferske tall fra forsikringsselskaper. Bakgrunnen for de fleste boligsakene er at boligen ikke svarer til kjøpers forventning. De typiske sakene handler om våtrom, sopp- og råteskader, lekkasjer og dreneringsproblemer.

Disse uenighetene utgjør hele 20.000 boligsaker i året, men nå har jusstudenten Martin Moe lansert nettsiden Eiendomsrett.no for å hjelpe boligkjøpere.

– Det er et stort behov for juridisk hjelp ved uenigheter rundt kjøp og salg av boliger i Norge. En bolig koster mye penger og en skade på en bolig kan utgjøre mye penger, så dette er viktig for folk flest, sier Martin Moe.

Les også:  Dette må du vite om usaklig oppsigelse

Eiendomsrett.no er en portal om eiendomsrett laget av jusstudenter ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Tromsø. Nettsiden har mange nyttige tips og artikler for folk som ønsker å vite mer om sine rettigheter ved uenigheter om boligkjøp.

– På sikt vil vi forsøke å tilby gratis rådgivning til brukerne på enkle spørsmål vedrørende eiendomsjuss, og gratis mal til for eksempel husleiekontrakter med mer, sier Martin.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.