Dette frykter vi i trafikken i Nordland

bil ratt speedometer

Dårlig vedlikeholdte veier er på topp når folk i Nordland fylke svarer på hva de er bekymret for på hverdagsreisen. – Frykten for at veien i seg selv er farlig er mer utbredt enn frykten for ruskjørere eller møteulykker, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF.

Andelen i Nordland som er bekymret for de dårlige veiene er høyest i landet, hele 79 prosent. Det viser nye tall fra NAFs Trafikantbarometer 2023. Også andelen som er bekymret for skred og ras er høyest i landet, hele 36 prosent.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

– Folk opplever at veiene de kjører på hver dag er utrygge. Ikke på grunn av de som kjører på dem, men på grunn av forfallet. Det er en alvorlig advarsel til alle fylkespolitikere som nå skal gjøre sine prioriteringer, sier Handagard. – Vedlikeholdet av veiene må tas på alvor, det er et soleklart krav viser disse tallene, sier hun.

Les også:  LESERINNLEGG: Gratulerer Narvik!

Dårlig vintervedlikehold og farlige situasjoner mellom bilister og syklister er de neste på listen over hva som bekymrer i trafikken i Nordland.

NAFs Trafikantbarometer viser at det er forskjell på hva folk i byene bekymrer seg for, og hva folk i spredtbygde strøk er opptatt av.  

– Politikerne som nå kommer i posisjon etter valget, må se hele fylket. I byene handler det om tilrettelegging for både bilister og syklister, mens i spredtbygde strøk er det andre forhold ved veien som skaper mest bekymring, sier Handagard.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.