Byggenæringens Ærespris 2019 til Kjetil Thorsen fra Snøhetta

bygg reis deg

Snøhetta- sjefen vinner prisen for sin ekstraordinære innsats over tid for å fremme og bidra til positiv utvikling for byggenæringen både nasjonalt og internasjonalt, sier styreleder i Bygg Reis Deg, Carl Otto Løvenskiold.

Prisen ble delt ut på Det Norske Byggemøtet under Bygg Reis Deg- messen den 16. oktober. Det er styret i Bygg Reis Deg, som beslutter om det finnes kandidater som fortjener en slik utmerkelse.

 – Thorsen har gjennom samspill med andre fagfolk skapt gode resultater for samfunnet, og satt et internasjonalt fotavtrykk for norsk arkitektur og byggekunst, sier Løvenskiold.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

Kjetil Trædal Thorsen ble meget glad for å ha vunnet prisen, og hadde følgende å si: 

– Det er utrolig viktig at vi ikke gjør det så vanskelig at vi ikke får med oss de mindre bedriftene på vei oppover. Det er når hele byggenæringen samles at vi finner det beste løsningene sammen. 

I juryens begrunnelse står det blant annet:

Årets vinner har hatt en skapertrang helt siden barndommen, og flyttet tidlig til utlandet. I 16- årsalderen valgte vinneren sin yrkesretning og utdannet seg senere ved det tekniske universitetet i Graz i Østerrike. I 1981 startet vinneren sin yrkeskarriere, noe som resulterte i etableringen et arkitekt- og landskapsbyrå seks år senere. Selskapet ble videreutviklet i 1989 og har utviklet seg til å bli en av verdens mest anerkjente aktører i sin bransje. 

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Han er opptatt av å være en god inspirator som bidrar til å skape et selvmotiverende kollektiv.

I 1989 vant selskapet den internasjonale arkitektkonkurransen om å bygge det nye biblioteket i Alexandria i Egypt. Gjennom de siste ti årene har byrået vunnet flere store prosjekter verden rundt, som Den Norske Opera & Ballett, minnepaviljongen etter 11.september på Ground Zero, Kong Abdulaziz´ kultursenter i Saudi-Arabia, operahuset i Busan i Sør-Korea og besøkssenteret til Lascaux-grottene i Frankrike, som er på Unescos verdensarvliste. 

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Hans selskap, Snøhetta, har i over 20 år inspirert norsk byggenæring til å se utover landegrensene.

Olav Thon vant æresprisen i 2018, og Martin Mæland fra OBOS i 2017.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.