Rekordsommer for redningsskøytene i Nord-Norge

odd fellow redningsselskapet

Redningsskøytene i Nord-Norge rykket i løpet av sommermånedene ut på 461 oppdrag. Det er en økning fra 408 oppdrag i 2020 og en økning på hele 22 prosent siden normalåret 2019.

Også på landsbasis har redningsskøytene hatt sin mest aktive sommer noensinne med totalt 4 743 oppdrag mellom 1. mai og 1. september.

Flest oppdrag i Viken
Den vanligste grunnen til at båtfolket trenger hjelp er fremdriftshavarier. Det innebærer alt fra motorstopp til dregg som sitter fast, slik at man ikke kommer seg videre på turen.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– Det har vært en skikkelig rekordsommer over hele landet. Stadig flere båtfolk får hjelp av Redningsselskapet med små og store problemer, vi har sjøsatt mange nye redningsfartøyer og opplever i større grad at folk bruker sjøen og kysten vår aktivt, sier Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet.

Redningsskøytene har rykket ut flest ganger i Viken fylke, tett fulgt av Vestfold og Telemark.

Minst behov for hjelp har det vært i Innlandet og landets nordligste fylker. Totalt har redningsskøytene utført 4743 oppdrag mot 4409 i 2020 og 3625 i 2019. 

Les også:  Fylkesrådet gir 3 millioner til Evenes

Færrest grunnstøtinger i nord
I løpet av sommermånedene bistod Redningsselskapet med å trekke 341 båter av grunn, mot 304 i 2020 og 267 i 2019. Viken fylke topper statistikken med 89 grunnstøtinger. Færrest går på grunn i Troms og Finnmark der kun to båter har fått bistand etter å ha gått på skjær denne sommeren. I fjor var antallet 9 for landets nordligste fylke.

– Med mange som deler sjøen er det ikke uventet at det blir flere oppdrag og flere grunnstøtinger. Dette er som regel udramatiske rutineoppdrag for våre mannskaper, men å gå på skjær kan nok oppleves dramatisk nok for mange, sier direktør sjø, Tobias Bang-Hansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.