Reiser vi dit vi drømmer om å reise?

restplass

Noen ganger er det langt mellom drømmer og virkelighet og i mange tilfeller er det kanskje fint at drømmen forblir en drøm, men gjelder det også for reiser? Restplass.no har gjort en brukerundersøkelse for å finne ut hva som er forholdet mellom feriedrømmen og virkeligheten.

I februar spurte restplass.no sine brukere hvilke reisemål de ønsker å dra på ferie til. Svarene som kom var en blanding av land, steder og mer eller mindre kjente reisemål. Det var få overraskelser blant de øverste på listen.

Hellas vant en knepen seier over Kroatia og på tredjeplass kom Spania. Lengre ned på listen var det navn på velkjente reisemål som Gran Canaria, Kreta, Mallorca og Tenerife.

Les også:  Flyrutene i Nordland må bedres

Albania en overraskelse
Topplisten over feriedrømmer er likevel ikke helt uten overraskelser. Fra å være knapt eksisterende som reisemål kom Albania så høyt opp som på en femteplass. Det var flere som sa at de ønsker å reise til Albania enn til f.eks Thailand, Italia, Portugal og Tyrkia.

– Dette er nytt og veldig spennende, sier Tarjei Aasheim hos restplass.no. Mye av oppmerksomheten skyldes nok at reiseselskapene har begynt å vende seg mot landet og både Apollo og Solfaktor selger pakketurer dit denne sommeren. Samtidig har Norwegian satt opp direkte flyruter mellom Oslo og Tirana to ganger i uken i høysesong, fortsetter han.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

Det har stått en del om Albania i mediene denne vinteren og våren og landet blir fremstilt som et nytt, billig og spennende reisemål med vakker kyst og fine muligheter til å oppleve mer enn bare sol og strandliv.

– Albania er likevel det reisemålet som skiller seg mest ut når det gjelder forholdet mellom drøm og virkelighet. Fra å være på femteplass over hvor vi ønsker å reise, viser salgstallene fra mars, april og de første dagene i mai at landet havner helt nede på en 49. plass når det gjelder hvor vi virkelig drar, forteller Tarjei.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Salget av sommerreiser har likevel bare vært skikkelig gang i noen få måneder, så hvem vet, kanskje Albania ender opp med å bli mer enn bare en drøm.

Hit ønsker vi å dra på ferie:

Hellas
Kroatia
Spania
Gran Kanaria
Albania
Thailand
Italia
Kreta
Tyrkia
Portugal
Mallorca
Tenerife
Vietnam
Cuba
Usa

Hit drar vi på ferie:

Kreta
Gran Canaria
Mallorca
Rhodos
Costa del Sol
Kroatia
Antalya
Tenerife
Sunny Beach
Alicante
Kypros
Santorini
Gdansk
Varna
Parga

Kilde: Brukerundersøkelse utført av Userneeds. Salgstall fra restplass.no i mars, april og mai.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.