Blomster i rødt, hvitt og blått til maifesten!

obp

Fyll krukkene med jord og pynt opp med blomstrer til i nasjonaldagen. 17. mai skal det beste fram, og vi pynter med blomster og flagg både ute og inne. Vi lengter etter å komme og ut kjenne på sommeren, plante i krukker og nyte blomsterprakten.

Fargene rødt, hvitt og blått er selvskrevne på 17. mai. Hvis du ikke vil blande flere farger i samme krukke, bruker du tre krukker med hver sin farge på blomstene, og setter krukkene sammen. Da har du plass til flere av hver plante i hver krukke, noe som gir en ekstra flott effekt.

Inne pynter vi med store, himmelblå stuehortensia, strålende hvite krysanthemum eller gerbera, og friskt røde potteroser, ildtopp eller hawaiirose. Er det en solfylt og varm dag kan du sette dem ut på festbordet.

Tips til planter med 17. mai-farger til krukker og kirkegård:

Les også:  Nå skal TikTok verifisere AI-innhold

Stemorsblomster; rødt, hvitt og blått. Tåler 2-3 minusgrader
Tusenfryd; hvitt og rødt. Tåler lave temperaturer
Spanske margeritter; hvitt. Tåler ruskevær
Småklokke, Campanula; klart blå. Noen tåler lave temperatur
Gerbera: rødt og hvitt. Serien ‘Sundayz’ tåler lave temperaturer
Betulia; rødt og hvitt
Flittiglise; rødt og hvitt
Margeritter; hvitt
Nelliker, Dianthus; rødt og hvitt
Pelargonium; rødt og hvitt
Pyntekorg; hvitt
Petunia; rødt, hvitt og blålilla

Alle plantene finnes også i andre farger.

Tips til planter med 17.mai-farger til hengende ampler:

Bacopa; hvitt og lyseblått
Minipetunia, Calibrachoa; rødt, hvitt og blålilla
Lobelia; hvitt og blått
Petunia (Surfinia); rødt, hvitt og blålilla
Verbena, finnes i rødt, hvitt og blått
Femtunge, Scaevola; hvitt og blålilla
Hengepelargonium, Pelargonium peltatum; rødt og hvitt
Verbena i 17. maiversjon
Planting og stell av sommerblomster

Krukker: Du kan plante sommerblomster i det aller meste av beholdere, bare fantasien setter grenser. Husk dreneringshull i bunnen slik at vann kan renne ut. Uten drenering vil jorden bli for våt og røttene råtner. Det er enklere å holde jevn fuktighet i store potter, og du får plass til flere blomster. Når hagesenteret anbefaler store potter, er det ikke for å lure deg.

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

Jord og gjødsel: Sommerblomster trenger godt med næring for å kunne vokse og danne nye knopper gjennom hele sommeren. Bruk næringsrik jord, som blomsterjord eller krukkejord. Prisen på jordsekkene speiler ofte kvaliteten. For å gi plantene ekstra næring kan du blande inn langtidsvirkende gjødsel i jorden (fås kjøpt i hagesentrene). Du kan også tilføre næring til plantene med flytende gjødsel som blandes i vannet når du vanner. Husk å sjekke doseringen på pakkene slik at du ikke gir for mye av det gode.

Planting: Potter og plaststøtter skal alltid av. Klipp opp plasten med saks om den sitter fast i planten

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Plassering: De fleste sommerblomster vil ha mye sol. Lett skygge (skygge fra løvtrær, eller skygge om morgenen eller kvelden) går også bra, mens en plassering i skygge gjør at de vokser mindre og får færre blomster.

Vanning: La jorden tørke opp mellom vanningene, men ikke så mye av plantene henger med bladene. Jevn vanning gir jevn vekst og best blomstring.

Blir det kaldt om natten kan du forsiktig legge et tynt pledd, et gammelt laken eller fiberduk over plantene. Sett krukkene sammen, det er både pent og effektivt hvis du må beskytte plantene mor frost. Små potter og balkongkasser kan lett tas inn i gangen for natten, og settes ut neste morgen.

Kilde: Opplysningskontoret for blomster og planter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.