Trues med utvisning – helt uten grunn

welat bodø udi

Welat kom til Bodø som flyktning fra det krisgsherjede Kurdistan. Ti år etter har den lovlydige samfunnsborgeren fått seg barn og kone i Bodø. Men nå trues familien med å splittes.

Alle kan sikkert være enige om at kriminelle må utvises fra Norge, men dette er ikke tilfellet med den integrerte og koselige familien Bodøposten.no besøkte i Bodø. Welat (til høyre i bildet) har to barn og har fått seg en trivelig kone i Bodø.

Les også:  Brann i fritidsbolig på Leknes

Barnet til venstre i bildet er bare 7 måneder gammelt. Og Welat har ikke gjort noen feil, han er ikke kriminell eller terrorist. Han har ikke gjort noe feil i det hele tatt.

– Dette er veldig vanskelig for meg, jeg har barn i Bodø og er gift. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sier Welat Muhammed.

Om norske myndigheter får det som de vil, må den integrerte familien splittes opp, og Welat tvinges til å forlate sine to barn og sin kone i Bodø.

Les også:  Enebolig i brann i Sømna - En person skadet

Welats kone forklarer at om han ikke forlater Norge kan han straffes av myndighetene. Og den lille familien har blitt utsatt for mer enn trusler. Barnefamilien har blandt annet fått ransaket huset sitt. Uten ransakelsesordre.

Og for ikke lenge siden kom 5 politimenn på døren og skulle utvise Welat. Konen til Welat forklarer at de har hatt en dialog med Politiet i Bodø om utvisningen og fått beskjed om at de ikke trenger å bekymre seg siden han har familie og er gift i Bodø.

Les også:  NAF om hurtiglading for elbiler: - Bygg ut hovedstrekningene først

Utrolig nok fikk den lille familien i Bodø avslag på at Welhat kunne bli sammen med sin kone og sine barn i Norge av UDI.

– Jeg vil bare være sammen med min kjære og mine barn, sier en tårevåt Welat.

Du kan støtte familien på Facebook her.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.