Høye strømregninger: Nå kan flere få bostøtte

skatt

Flere minstepensjonister, uføre og andre med lave inntekter kan få bostøtte i vinter, etter enighet mellom regjeringen og SV om en strømpakke. Du kan enkelt sjekke om du kan få støtte og søke elektronisk via Husbankens nettsider.

Regjeringen og SV har avtalt å styrke bostøtten slik at flere med lave inntekter og høye boutgifter kan få bostøtte til høye strømutgifter. Tiltaket gjelder utbetalinger i januar, februar og mars. Foreløpige beregninger viser at de nye bostøttemottakerne vil motta i gjennomsnitt 1 100 kroner i støtte per måned.

Husbanken har utsatt søknadsfristen knyttet til utbetalingen i januar til 31. desember, slik at flest mulig skal rekke å søke.

Les også:  LESERINNLEGG: Er subsidiert vindkraft virkelig fremtiden for Norge?

– Alle med lave inntekter kan enkelt sjekke om de kan få bostøtte med bostøttekalkulatoren på Husbankens nettsider. Deretter er det enkelt og raskt å søke elektronisk via husbanken.no, sier Hanne Krogh Lyng Sundbø, avdelingsdirektør for bostøtte i Husbanken.

Hvis du har problemer med å søke elektronisk må du henvende deg til kommunen der du bor.

– Mange kommuner har redusert kapasitet fremover på grunn av korona og ferieavvikling, så vi oppfordrer alle til å søke så raskt som mulig, sier Lyng Sundbø.

Forslaget som regjeringen og SV er enige om innebærer blant annet at grensen for hvilken inntekt du kan ha for å få bostøtte blir høyere for utbetalingene i januar, februar og mars.

Les også:  LESERINNLEGG: Stavrum sin kortsiktige miljøfiendtlige såkalte økonomiske samfunnsutvikling for Nord-Norge

– Inntektsgrensen for enslige blir for eksempel høyere enn minsteytelsen i uføretrygden, slik at mange enslige uføre får rett til bostøtte i vinter. Det samme gjelder andre grupper med lave inntekter, for eksempel en del minstepensjonister, sier Lyng Sundbø.
Et par eksempler: En enslig ung ufør får økt grensen for månedsinntekt med 2 100 kroner. En barnefamilie med fire barn i Oslo får økt inntektsgrensen med 9 400 kr per måned.

Med det vanlige regelverket kan boligformue være til hinder for at en del med lave inntekter kan få bostøtte. For de tre utbetalingene som er omfattet av avtalen fjernes reglene knyttet til formue, slik at også denne gruppen kan få støtte.

Les også:  Ny LED-belysning: Norges eldste bryggeri sparer mer enn 100 prosent strøm!

Fra før har Stortinget vedtatt at alle som mottar bostøtte for november skal få en ekstrautbetaling på minst 1500 kroner. Regjeringen har også varslet at de vil foreslå ekstrautbetalinger fra januar til og med mars 2022. Dette gjelder alle bostøttemottakere, også de som får midlertidig rett til bostøtte på grunn av midlertidig økte inntektsgrenser.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.