Visma kjøper opp verdensledende AI-bedrift

ai

Visma har kjøpt Weoptit, et ledende selskap i optimalisering og bruk av kunstig intelligens. Weoptit leverer optimaliseringsløsninger for store bedrifter ved hjelp av avansert kunstig intelligens, maskinlæring og optimaliseringssalgoritmer.

Weoptit har kompetanse i verdensklasse innen opimaliseringsløsninger og har tusenvis av verdensrekorder i optimalisering. Kundene består av ledende selskaper i Finland og internasjonalt som krever ekstremt kompleks dataanalyse og -utnyttelse.

Globalt anerkjente eksperter
– Vi er utrolig fornøyde med at Weoptit nå blir en del av Visma. De har en enestående kompetanse i AI og optimaliseringsløsninger som vi ikke har sett maken til i noen andre selskaper. Nesten alle ekspertene innehar doktorgrader og er globalt anerkjent innen deres fagfelt, sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting.

– AI og optimalisering er områder vi investerer kraftig i. Weoptit styrker vår kompetanse betydelig og gjør at vi vil kunne tilby kundene våre enda bedre fagkunnskap innenfor disse områdene, fortsetter Evensen.

– Visma Consulting er ledende innenfor leveranse av kundetilpassede løsninger og IT-rådgivning, og å bli en del av Visma-familien vil hjelpe oss med å styrke veksten vår betraktelig, sier Oli Bräysy, administrerende direktør i Weoptit.

Satser på ny teknologi
Weoptit er et av flere strategiske oppkjøp Visma har gjort den siste tiden. Det danske konsulentselskapet Kapacity ble nylig kjøpt som et ledd i å styrke kompetansen innen business intelligence og advanced analytics i det danske markedet. Kapacity er spesialister innen forretningsanalyse, skybasert business intelligence og avanserte dataanalysdisipliner som maskinlæring og big data.

Dermed står Visma Consulting enda bedre rustet til å bistå virksomheter med rådgivning, utvikling og forvaltning av IT-løsninger med bruk av ny teknologi i fremtiden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.