Visma kjøper opp verdensledende AI-bedrift

ai

Visma har kjøpt Weoptit, et ledende selskap i optimalisering og bruk av kunstig intelligens. Weoptit leverer optimaliseringsløsninger for store bedrifter ved hjelp av avansert kunstig intelligens, maskinlæring og optimaliseringssalgoritmer.

Weoptit har kompetanse i verdensklasse innen opimaliseringsløsninger og har tusenvis av verdensrekorder i optimalisering. Kundene består av ledende selskaper i Finland og internasjonalt som krever ekstremt kompleks dataanalyse og -utnyttelse.

Globalt anerkjente eksperter
– Vi er utrolig fornøyde med at Weoptit nå blir en del av Visma. De har en enestående kompetanse i AI og optimaliseringsløsninger som vi ikke har sett maken til i noen andre selskaper. Nesten alle ekspertene innehar doktorgrader og er globalt anerkjent innen deres fagfelt, sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

– AI og optimalisering er områder vi investerer kraftig i. Weoptit styrker vår kompetanse betydelig og gjør at vi vil kunne tilby kundene våre enda bedre fagkunnskap innenfor disse områdene, fortsetter Evensen.

– Visma Consulting er ledende innenfor leveranse av kundetilpassede løsninger og IT-rådgivning, og å bli en del av Visma-familien vil hjelpe oss med å styrke veksten vår betraktelig, sier Oli Bräysy, administrerende direktør i Weoptit.

Les også:  – Burde latt Norwegian styrke Widerøe

Satser på ny teknologi
Weoptit er et av flere strategiske oppkjøp Visma har gjort den siste tiden. Det danske konsulentselskapet Kapacity ble nylig kjøpt som et ledd i å styrke kompetansen innen business intelligence og advanced analytics i det danske markedet. Kapacity er spesialister innen forretningsanalyse, skybasert business intelligence og avanserte dataanalysdisipliner som maskinlæring og big data.

Dermed står Visma Consulting enda bedre rustet til å bistå virksomheter med rådgivning, utvikling og forvaltning av IT-løsninger med bruk av ny teknologi i fremtiden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.