Redningsselskapet: – Fire personer druknet i mars

odd fellow redningsselskapet

Fire personer omkom som følge av drukning i mars. Alle drukningene skjedde i forbindelse med bruk av båt. Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk druknet totalt 12 personer i første kvartal. Alle 12 var menn.

Alle de fire som omkom i drukningsulykker i mars var menn i 60- eller 70-årene.

I starten av mars døde en 70 år gammel mann etter å ha falt over bord fra en fisketråler utenfor Senja i Troms og Finnmark. En annen mann på 70 år er antatt omkommet etter at han dro ut for å trekke garn utenfor Blomvåg i Øygarden i Vestland fylke. Redningsaksjonen ble avsluttet uten funn.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

I siste halvdel av mars ble en mann i slutten 60-årene funnet omkommet i sjøen i Vestfjorden i Nordland. En leteaksjon ble igangsatt etter at båtføreren sendte ut maydaymelding på grunn av vanninntrenging. Den fjerde drukningsulykken skjedde på Mågerø Marina i Tjøme i Vestfold og Telemark siste dag i mars. En mann i 70-årene omkom etter å ha sklidd eller falt i sjøen der båten hans lå fortøyd.

I første kvartal i år har 12 personer omkommet i drukningsulykker i Norge. Fire menn har druknet etter å ha gått gjennom isen, og fire menn har druknet  i forbindelse med bruk av fritidsbåt. Alle de omkomne var i 60- eller 70-årene. 

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

De to mennene som har omkommet fra yrkesbåter var 34 og 70 år, mens de to som druknet under dykking var henholdsvis 19 og 34 år.

Ved utgangen av mars i fjor var det også registrert 12 drukningsulykker.

Antalle drukningsulykker i februar er for øvrig oppdatert fra tre til fem. En mann i 30-årene ble funnet omkommet i sjøen etter at han ble meldt savnet da han ikke kom tilbake fra teinefiske utenfor Godøy i Møre og Romsdal tidlig i februar. I midten av februar ble en mann i 60-årene ble funnet omkommet i sjøen nær en fortøyd båt på Vestresand i Vestvågøy kommune i Nordland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.