ANNONSE: Plager i korsryggen? Dette kan være årsaken

De aller fleste av oss har på et tidspunkt opplevd smerter i kroppen, og vet hvor frustrerende det kan være. Det er heller ikke alltid man vet hvorfor disse smertene oppstår, eller hvordan de kan lindres. Likevel finnes det ofte en god forklaring, og enda viktigere, måter man kan motvirke eller behandle det på.

Lite aktivitet i hverdagen

Dersom store deler av jobbhverdagen foregår på et kontor, foran et skrivebord er man særlig utsatt for smerter i rygg og andre deler av kroppen. Her er det gjerne lite tid for mosjon, og noen bruker størsteparten av dagen sin på å sitte. Da er det ekstra viktig at man bruker noe av tiden man ikke er på jobb, til å bevege på seg. Du kan for eksempel velge en mer aktiv transportmetode til jobb, ved å spasere, jogge eller sykle.

Dårlig holdning

En annen årsak til vondt i ryggen er dårlig holdning, og denne kombineres ofte med eksemplet over. Dersom man sitter og skriver på en datamaskin, eller kikker inn i en skjerm på pulten, kan det gi store smerter i korsryggen og nakken blant annet. En mulig forbedring av problemet kan være å investere i ergonomiske møbler, for eksempel en stol som støtter bedre i korsryggen, eller en justerbar pult som lar deg stå deler av arbeidsdagen.

Når smertene er for store

Det finnes enkle løsninger på små problemer som nevnt over, og de aller fleste som jobber lange dager på kontor vil oppleve smerter en gang i livet. Dette skal du ta på alvor, og det er viktig å gjøre det som skal til for å forhindre skader, og behandle det i tidlig stadiet. Dersom smertene er varige, eller svært plagsomme, er det en god ide å søke profesjonell hjelp. Hos Klinikk for alle spesialiserer de seg blant annet i ryggsmerter, og kan hjelpe dersom du har plager i korsryggen. Klinikk for alle forteller mer om det her.

Husk å ta smerter i kroppen på alvor, og behandle kroppen din riktig, slik at den holder seg frisk og smertefri i lang tid fremover.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.