Pengedryss til kommuner i Nordland fra Havbruksfondet

nordland

Gjennom Havbruksfondet vil kommuner i Nordland nå endelig få en uttelling i form av penger for oppdrettsaktiviteten de har lagt til rette for.

Nordland fylkeskommune melder på sine nettsider at det er ganske store beløp for mange små kommuner i Nordland, Rødøy kommune som får mest i Nordland mottar 9,4 millioner kroner fra Havbruksfondet.

– Jeg er særlig fornøyd med at en kommune som Rødøy får en solid utbetaling på 9,4 millioner. De har ikke egen landbasert virksomhet, med lakseslakteri eller andre videreforedlinger. Men de har lagt til rette for ei næring som har tjent store summer på å få bruke havområdene i kommunen. Nå får de endelig uttelling for dette, sier fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø (KrF) til NFK.

Les også:  Ønsker fortgang i konsesjonssak i Bodø

Havbruksfondet fordeler nær en milliard kroner til alle oppdretts-kommunene i landet, etter hvor stor økning i antall kilo laks man nå får i merdene i den enkelte kommune.

Bodø kommune får 2,9 millioner kroner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.