Parat og AP vil ha fagforeningene inn i pensum

læring lærer klasse

Arbeiderpartiet vil ifølge eget arbeidsutvalg fornye partiets arbeidslivspolitikk. Utvalget foreslår blant annet å innføre den norske arbeidslivsmodellen som pensum i skolen og øke fagforeningsoppslutningen ved å øke fagforeningsfradraget.

Leder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud, sier han er glad for utvalgets forslag til heving av fagforeningsfradraget og til at arbeidslivets parter må sikres adgang til skolene og til undervisningen.

– Vi vil imidlertid utfordre Arbeiderpartiet til å søke sammen med KrF og regjeringspartnerne for i fellesskap å komme frem til en løsning om rammebetingelsene for den norske modellen. Vi har behov for bedre opplæring i skolen og vi må øke organiseringen i norsk arbeidsliv, men dette er for viktig til å bli en valgkampsak. Her trenger vi bred enighet blant flere partier, sier Skjæggerud.

Les også:  Arbeiderpartiet vil styrke veterinærtjenestene i Nordland

Han sier det er vanskelig å finne enkeltsaker som har vært like viktige for utviklingen i Norge som resultatene av den norske modellen og det organiserte arbeidslivets evne til ansvarlige lønnsoppgjør.

– Det er samarbeid mellom myndighetene og partene i arbeidslivet som har gjort dette mulig. Parat og en rekke andre organisasjoner er en del av dette samarbeidet, noe Arild Grande (Ap) i et intervju med Dagsavisen glemmer når han kun snakker om LO og NHO, sier Skjæggerud.

Les også:  Streiken avblåst: Enighet i oppgjøret for vekterne

Han minner politikerne på at de fleste arbeidstakere og en rekke bedrifter ikke er medlem hverken av LO eller NHO.

– Dette er to store organisasjoner som selvfølgelig skal lyttes til, men skal den norske arbeidslivsmodellen fungere også i fremtiden må alle som er en del av det organiserte arbeidsliv bidra til utviklingen. Den norske modellen er ikke forbeholdt Arbeiderpartiet, men alle ansvarlige politiske partier som er representert på Stortinget, sier Skjæggerud.

Les også:  Internasjonal dag for kvinner i maritim næring

Parat-lederen understreker at det hviler et stort ansvar på regjeringspartiene og KrF dersom Arbeiderpartiet tar kontakt for et stabilt nasjonalt forlik for sikring av den norske modellen.

– Jeg forutsetter at regjeringspartiene og KrF tar positivt imot en eventuell invitasjon fra Arbeiderpartiet om rammebetingelser for den norske modellens rammevilkår. Det vil neppe stå seg for historien om regjeringspartiene og KrF ikke kommer Arbeiderpartiet i møte på dette området, sier Skjæggerud.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.