Nye reiseråd: Dette dekker forsikringen

gjensidige

Utenriksdepartementet fraråder alle ikke-nødvendige reiser til Spania og Andorra. Befinner du deg allerede i et land som går fra grønt til rødt, vil du være dekket av reiseforsikringen på vanlig måte. 

Dette gjelder også ved hendelser som har sammenheng med koronasituasjonen. Du bør likevel være oppmerksom på at forsikringen ikke dekker fremskyndet hjemreise eller tapte feriedager hvis ferien avbrytes på grunn av endring i smittesituasjonen, eller nye reiseråd for landet du er i. Hvis du for eksempel ønsker å booke om reisen din for å unngå karanteneplikten, må det betales fra egen lomme. 

Les også:  16,5 kilometer ny asfalt i Salten

Marie Brudevold, kommunikasjonssjef i Gjensidige, sier at dette er en del av risikoen man tar dersom man velger å reise utenlands i en så uforutsigbar tid. 

– Jeg kan forstå at mange ønsker å komme seg til varmere strøk, men slike risikofaktorer bør tas med i vurderingen før man bestiller, sier hun.

De som har planlagte reiser til Spania eller Andorra fra og med 25. juli, får som følge av de nye reiserådene dekket avbestilling så fremt reisen ble bestilt mens landet var grønt (før 14. mars og mellom 15. – 24. juli). Gjensidige anbefaler imidlertid at du venter med å avbestille til så nær avreisedagen som mulig. 

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

Til kunder som allerede befinner seg i et av disse landene, har Brudevold følgende råd; 

– Hold deg oppdatert på situasjonen så godt det lar seg gjøre, og følg de lokale smitteverntiltakene. 

Hun råder også til å kontakte turoperatør eller flyselskap for å forsikre seg om at hjemreisen går som normalt.

– Det kan i tillegg være lurt å beregne ekstra god tid til transport til flyplassen den dagen du skal returnere til Norge, sier hun.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

Gjensidige oppfordrer nordmenn til å følge myndighetenes reiseråd til enhver tid. Må du allikevel ut å reise til et område som er rødt, dekker Gjensidige alle skader – så lenge de ikke er relatert til Covid-19. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.