Gjensidige advarer mot «hodeløs» kjøring

gjensidige

4 av 10 unge bilister har opplevd farlige eller ubehagelige situasjoner på grunn av kjøring med hodetelefoner.

– Når nær halvparten av unge bilister har opplevd har opplevd dette er det alvorlig, sier Marie Brudevold, kommunikasjonssjef i Gjensidige. 

Å kjøre med hodetelefoner kommer i tillegg til mange andre forstyrrelser som mobilbruk, bruk av sosiale medier og selfies bak rattet. Gjensidige har via Ipsos gjennomført en stor undersøkelse med hele 3.500 bilister. 

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Marie forstår at mange ønsker å bli underholdt av musikk eller podkaster på kjøretur, men sier at hodetelefoner med for eksempel støyblokkerende egenskaper kan gjøre at man kanskje ikke hører utrykningskjøretøy eller får med seg andre viktige signaler i trafikkbildet.

– Dessverre har bilkjøring ikke blitt et fristed der man kobler ut bruk av skjermer, mobil, nettbrett, hodetelefoner og annet – det kan gå på trafikksikkerheten løs, sier hun. 

Les også:  MUSIKK: Anna Kajander ute med albumet "Al Dente"

13 % av bilistene bruker hodetelefoner når de kjører bil, blant de mellom 18 – 29 år er det hele 30 %. 1 av 4 (alle aldre) har opplevd ubehagelige eller farlige situasjoner grunnet hodetelefonbruk i bil.

Spørsmålet som ble stilt var: Har bruk av hodetelefoner i bil ført til noen ubehagelige eller farlige situasjoner? 

– Sommeren er tiden på året der det skjer flest alvorlige trafikkulykker. Vær derfor ekstra obs på alt som kan distrahere, inklusiv hodetelefoner, sier Marie, som maner til å sette sin egen og andres sikkerhet først når man beveger seg ut i trafikken.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.