Nye julevaner skaper pakkevekst

posten

Aldri før har så mange pakker blitt håndtert av Posten som under årets Black Week og Black Friday. – Et tegn på at en stor andel av julehandelen er flyttet til november og nettbutikkene, sier Hans-Øyvind Ryen, konserndirektør i Posten Norge.

Totalt har Posten håndtert over fem millioner pakker i løpet av den siste halvannen uka. Det innebærer en økning på 11,4 prosent fra samme periode i 2021.

– Volumet av pakker fra nettbutikkene er en temperaturmåler som sier mye om hvordan de norske handlevanene ble endret under pandemien og hvordan dette nå har etablert seg. Vi er inne i årets høysesong hvor vi håndterer pakkemengder som ligger på et mye høyere nivå enn hva vi ellers ser i løpet av året. Vi tror en vesentlig årsak til årets vekst har vært at mange har benyttet seg av Black Week til innkjøp av julegaver, forteller konserndirektør Ryen.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

I løpet av 2022 har Posten tatt i bruk 550 nye elektriske biler som er satt inn i juletrafikken over hele landet. Det betyr at Posten denne julen vil levere flere pakker med fossilfrie kjøretøy enn noen gang tidligere. 

– Vi har nå lagt bak oss den mest travle uken så langt i år, og det er veldig store volum med pakker på vei til landets utleveringssteder. For at logistikken skal flyte mest mulig optimalt er det viktig vi alle nå er flinke til å hente pakkene så raskt det lar seg gjøre på din lokale Post i Butikk og Pakkeboks, oppfordrer Ryen. 

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

For å håndtere de store mengdene med pakker og post som er forventet før og opp mot jul har Posten hentet inn rundt 800 ekstra medarbeidere for å hjelpe til. Telefontidene på kundeservice er også utvidet for å yte best mulig service.

PS: Skal du sende pakker og post i Norge bør du gjøre dette senest 16. desember om du skal sikker på at det når fram før julaften.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.