30 millioner til omstilling i Andøy

nfk

Andøy kommune får til sammen 30 millioner kroner til omstilling i år og neste år. Kommunen fikk omstillingsstatus av Stortinget i 2018, etter at flybasen ble vedtatt nedlagt.

– Lokalsamfunnet er fullt av pågangsmot, og jeg er overbevist om at omstillingen vil lykkes, sier fylkesråd Linda Helen Haukland.  

Nå er omstillingsarbeidet i Andøy på vei over i en avsluttende fase.

– Prosjektet er inne i sitt femte driftsår, og har hatt god framdrift. Pengene skal blant annet bidra til å utvikle 350 arbeidsplasser i Andøy, sier fylkesråden for plan og næring. 

Nå er omstillingsarbeidet i Andøy på vei over i en avsluttende fase.

– Prosjektet er inne i sitt femte driftsår, og har hatt god framdrift. Pengene skal blant annet bidra til å utvikle 350 arbeidsplasser i Andøy, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland. Pengene som nå er bevilget kommer fra både stat og fylkeskommune. Totalt har det blitt satt av 110 millioner statlige og fylkeskommunale kroner i en periode på seks år.

Les også:  Ny biskop i Sør-Hålogaland: – Vi skal lære av Bodø/Glimt

– Andøysamfunnet har vist seg å være fullt av pågangsmot. Samfunnet har reist seg fra å få et plutselig og stort kutt i arbeidsplasser, til å bli en kommune som utvikler nye, attraktive arbeidsplasser innenfor svært varierte næringsfelt. Jobben de har lagt ned har vært imponerende, og ser også ut til å være bærekraftig på sikt, sier Haukland.

Omstillingsplanen de kommende årene har fått seks innsatsområder. Blant annet skal det satses på naturbaserte næringer, opplevelser og teknologi og kompetanse.

Les også:  Havila Kystruten til Eidsfjorden i Vesterålen: - Over all forventning

– Å satse på naturlige og unike fordeler er fornuftig for å sikre et arbeids- og samfunnsliv som kan utvikles videre på sikt. At de i tillegg legger vekt på at det skal ligge en innovasjonskultur i bunnen for dette, er veldig bra, påpeker fylkesråden.

«Velkommen Heim» er en av prioriteringene i handlingsplanen. Den har som mål å bidra til at flere unge skal ønske å bo i Andøy.

– Omstillingsarbeidet i Andøy har lagt vekt på at det skal være attraktivt å både besøke og bo i Andøy, i tillegg til fokuset på å skape nye arbeidsplasser og økt aktivitet. Det er nyskapende, roser Haukland, som mener det er viktig for andre områder og sektorer i fylket å lære av dette.

Les også:  Borgelig flertall i Fylkestinget i Nordland - Nytt parti valgt inn

– Siden 2018 har kommunen mistet om lag 330 innbyggere, men for å få til utvikling kreves en offensiv og kompetent organisasjon, som kan legge til rette for ny næringsvirksomhet på en smart måte. Dette ser vi tegn på at er i ferd med å skje i Andøy, og det kan tyde på en lysere fremtid enn det så ut til da vedtaket om nedlegging av flybasen kom, konkluderer Haukland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.