Ny undersøkelse: Halve Norge har batteriangst

pr-o

Halve befolkningen har følt på batteriangst, viser en fersk undersøkelse fra mobilgiganten OnePlus. Og lavt batteri fører med seg både stress og nervøsitet.

Overraskende nok er det faktisk de yngste som oftest legger igjen telefonen hjemme, men generelt svarer hele 84 prosent at de sjeldent eller aldri forlater hjemmet uten mobilen i lomma.

Du har sikkert hørt om rekkeviddeangst på el-biler, men har du kjent på batteriangst, altså angst for lavt batteri på telefonen? I så fall er du ikke alene, i en ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av OnePlus svarer faktisk halvparten at de har følt på batteriangst.

– Det er jo svært interessant at så mange har følt på batteriangst, og det er noe vi, og de andre merkene i bransjen, må ta på alvor. Folk er jo mer og mer avhengige av å ha med seg telefonen når de går hjemmefra. Vi mener at batteri- og ladeteknologi er noe av det viktigste vi kan innovere på i årene fremover, og resultatene fra undersøkelsen underbygger dette, forteller Thea Martinsen, kommunikasjonsansvarlig i OnePlus Norge.

Les også:  If: Du trenger trolig ikke bunadsforsikring

Når man snakker om batteriangst er det jo også interessant å se hvor terskelen går for hva som er «riktig» mengde batteri. Den ferske undersøkelsen viser at vi vil ha minst 74 prosent batteri på telefonen før vi føler oss komfortable med å gå ut døra.

– 74 prosent er altså det magiske tallet, og det er nok ganske naturlig. På de mest utbredte telefon-modellene vil det vare i 12+ timer, noe som vanligvis vil holde til du er hjemme igjen, eller i det minste får tilgang til en lader, mener Martinsen.

Det har vært skrevet mye om det å koble av og legge fra seg alt av teknologi, spesielt blant de unge. Undersøkelsen viser at disse trendene nok har hatt noe for seg, for på spørsmål om hvilke følelser lavt batteri, uten tilgang på lader, ville gi, svarer hele 12 prosent av de under 29 år at det ville vært en frihetsfølelse.

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

– Dette er et veldig interessant funn. De underbygger trenden videre med å være de som med vilje legger igjen telefonen oftest. En av fem under 29 år lar faktisk telefonen ligge igjen med vilje, sier Martinsen. 

Hver andre nordmann oppgir også at det er verst med lavt batteri når de reiser, mens 4 av 10 svarer at de blir mest stresset når de befinner seg på ukjente steder.

– Det er det nok mange som kan kjenne seg igjen i. Selv om vi er i feriemodus bruker vi gjerne mobilen til underholdning mens vi soler oss, og skal man utforske området er Google Maps kanskje det viktigste verktøyet, sier Martinsen.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Undersøkelsen er gjennomført i forbindelse med lanseringen av den nye smarttelefonen OnePlus 10T 5G, som har fått mange positive omtaler på grunn av sin ekstremt raske ladetid.

– Ettersom 74 prosent ser ut til å være den riktige batteriprosenten før vi går ut døra, har vi målt hvor lang tid mobilen bruker til å lades opp til akkurat det, som ble 15 minutter. Etter 10 minutter skal du uansett ha nok strøm til en hel dag, sier Martinsen. 

Med det innebygde 4800 mAh-batteriet tar det ikke mer enn 19 minutter før mobilen er fulladet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.