Ny trend: Slik lager du en drink med norsk tang

very agency

Tang er i vinden, og du kan også lage en kul drink som alle kan lage med norsk blæretang, akevit og tonic. Tangen kan du kjøpe eller høste selv.

For å få tak i norskhøstet tang, må du søke opp spesialbutikker, som fiskebutikker eller nettbutikker. Om du høster selv er det en del forbehold du må ta blant annet om hvor du plukker og at tangen bør være dekket av vann hele tiden – altså ikke ligge åpent ved fjære sjø. Akkurat som når du plukker skjell.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Fremgangsmåte
Hell Lysholm No. 52 i et highballglass eller et stort rocksglass. Fyll opp med isbiter og tang. Hell over tonic. Skjær av en zest av grapefrukt, vri over glasset og slipp oppi. En grapefrukt skive kan også brukes.

4cl Lysholm No 52
Tang
Tonic
1 stk grapefrukt zest eller skive

Tips til tang:
På bildet er det brukt brunalge som blir mørk grønn ved koking. Brunalger kommer i mange former og kan høstes gratis langs hele kysten. Men unngå områder med industri eller annen type forurensning og plukk bare tang som er dekket av vann hele tiden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.