MUSIKK: Okay Kaya ute med singelen «Baby Little Tween»

playground

Norske Kaya Wilkins aka Okay Kaya annonserer sitt andre album «Watch This Liquid Pour Itself» som slippes 24. januar via Jagjaguwar.

Kaya ga ut sin første solosingel i 2016, og debutalbumet «Both» fulgte i 2018 – for det ble hun nominert til Spellemannprisen. I vår signerte hun med med plateselskapet Jagjaguwar (Bon Iver, Sharon Van Etten), hvor hun tidligere i år slapp en coverversjon av Chers monsterhit «Believe» fra 1998, i tillegg til singelen ‘Ascend and Try Again’ fra det kommende albumet. 

Les også:  Ny bok fra Museumsforlaget: Kunstsentrenes vekselstrøm

Albumets gjennomgående tema er vann, ikke som et bilde på fornyelse og renselse, men som Kaya selv beskriver det det er mer som galle, det er det som kommer ut av renselsen. Albumet er fylt med tekstlige bilder av en som svømmer gjennom ulykke og angst – ikke for å rense seg selv, men som et verktøy for å forstå seg selv.

Kaya står i sentrum av den kunstneriske prosessen og har spilt inn det meste av albumet selv, i samarbeid med produsentene Jacob Portrait (UMO, Whitney, (Sandy) Alex G) og John Carroll Kirby (Solange, Kali Uchis). Begge musikkvideoene fra det nye albumet er coregissert av Kaya og Adinah Dancyger, og ble spilt inn i Tyskland, Japan, Norge og New York.

Les også:  Siri Vembre fra Bodø nominert til Willy Oftedals Ærespris
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.