Ny rapport: Manglende tillit til offentlige virksomheter og kommuner fra innbyggerne

cv mal

Rambøll Management Consulting har offentliggjort rapporten IT i praksis 2023. Rapporten er den mest omfattende undersøkelsen om strategisk bruk av IT og av arbeidet med digitalisering i offentlige virksomheter og kommuner.

IT i praksis 2023 skal nok en gang rette søkelyset mot digitaliseringsarbeid i stat og kommune, og kommer i år med viktige innspill til arbeidet med den nye digitaliseringsstrategien i offentlig sektor.

Undersøkelsen er den mest omfattende av sitt slag i Norge, og gjennomføres i samarbeid med IKT-Norge, Digitaliseringsdirektoratet, KS og NTNU.

Les også:  Mann i Nordland siktet for overgrep mot 254 barn

Noen sentrale funn fra årets undersøkelse:

  • Manglende tillit fra innbyggerne er en trussel for digitalisering av offentlig sektor.
  • 750 000 nordmenn (en av seks) har lav tillit til tjenestene de bruker.
  • Kun en av seks offentlige virksomheter og kommuner involverer privat sektor i arbeid med digital innovasjon.

– Digitalisering i offentlig sektor har potensial til å effektivisere og forbedre offentlig sektor. Manglende tillit blant innbyggerne er likevel en alvorlig trussel for å utløse potensialet i ny teknologi, er en av konklusjonene i rapporten.

Les også:  Starburst er et vinnende spill hos Great win

– Den nye nasjonale digitaliseringsstrategien må vektlegge det offentliges arbeid med brukerretting og legge grunnlaget for mer samarbeid på tvers av virksomheter og sektorer, oppfordres det i rapporten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.