Michelin lanserer det nordiske piggfrie vinterdekket X-Ice Snow

michelin

Michelin introduserer nå det nye piggfrie, nordiske vinterdekket Michelin X-Ice Snow på det norske markedet. Dekket har forbedret ytelse på snø, is og slafs, og har samtidig lenger levetid enn konkurrentene. Dekket vil bli tilgjengelig på markedet fra september for både passasjerbiler og SUV-er. 

Nå lanserer Michelin sitt nordiske vinterdekk Michelin X-Ice Snow. Den nye generasjonen av X-Ice piggfrie vinterdekk er designet for maksimal mobilitet og sikkerhet, vinter etter vinter. 80 prosent av produksjonen for det nordiske markedet gjøres på europeiske fabrikker, og du kan derfor være sikker på at det nye dekket for passasjerbiler og SUV-er har blitt utviklet og nøye testet under ekstreme vinterforhold, i vårt Michelin Nordic testsenter i Ivalo i Nord-Finland. 

Les også:  Alvorlige inkassotall for norske bedrifter - Alt tyder på konkursbølge

Testresultatene viser at det nye Michelin X-Ice Snow-dekket har 12 000 km lenger levetid enn gjennomsnittet til tre av sine største premiumkonkurrenter på markedet. 

– Det nye Michelin X-Ice Snow-dekket er designet for å gi deg og dine kjære kan føle seg trygge når dere kjører i ekstreme vinterforhold. Vi har utviklet et eksepsjonelt vinterdekk med nytt mønsterdesign og innovativ teknologi. Det nye dekket gir sjåfør og passasjerer topp ytelse under hele dekkets levetid, ikke bare når dekket er nytt, sier Peyman Sabet, administrerende direktør hos Michelin Nordic. 

Les også:  Etablerer nasjonalt nettverk for nye oppdrettsarter

Ved å inkorporere flere revolusjonerende oppfinnelser, har nye Michelin X-Ice Snow trekkraften som er nødvendig for å trygt overvinne ekstreme vinterhold:

  • Flex-Ice 2.0 mønster-gummiblanding: En unik gummiblanding for bruk i et bredt spekter av vintertemperaturer. Med silikabasert sammensetning garanteres fleksibilitet også i svært kaldt klima, med temperaturer helt ned til -40 grader. 
  • Innovativ gummiblanding: Med kompromissløs, polymerbasert og flerteknologiske løsninger for bedre grep på både snø og is under hele dekkets livstid. Gummiblandingen i slitebanen gir en mer robust overflate, noe som gir enda bedre mønsterkanter mot snøen og vannabsorbering på isete veier for å gi ekstra grep, vinter etter vinter. 
  • Neste generasjons V-formet mønsterdesign: Gir 100 prosent bruk av kontakflaten for optimalt grep på snø og is, og for eksepsjonell ytelse ved slafseføre. 
  • To typer 3D-seiper i full dybde: For forbedret grep på snø og is, og skarpe kanter med varig biteeffekt. 
Les også:  Politiet advarer: Skred ved Kleiberget i Bodø

Michelin X-Ice Snow erstatter Michelin X-Ice Xi3 og Latitude X-Ice Xi2-seriene, og vil være tilgjengelig fra høsten 2020. Dekkene kommer i 92 dimmensjoner, med hastighetsindeks T og H for passasjerbiler, CUV-er og SUV-er, med 14 til 22 tommers felgdiameter. Ytterligere 54 dimmensjoner vil være tilgjengelig fra høsten 2021.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.