ANNONSE: Adresseendring – derfor er den så viktig å huske på når du flytter

Det er mye du må huske på når du skal flytte, samtidig som du kanskje må stå på fra morgen til kveld med både mye oppussing, utvasking, transport og mye mer. Det er fort gjort å glemme å sende adresseendring, noe som kan skape mye merarbeid i etterkant. Derfor bør du definitivt legge til flyttemelding på toppen av huskelisten din.

Manglende flyttemelding kan føre til ekstrakostnader

Til å begynne med kan manglende flyttemelding føre til en god del ekstrakostnader, særlig hvis du glemmer å avslutte ulike tjenester som leveres til den gamle boligen. Det er ikke slik at alt skjer automatisk når det gjelder for eksempel bredbånd eller andre abonnementer, selv om meglere som regel tar seg av det praktiske med beskjed til nettselskap.

En tjeneste som Flyttesiden lar deg ta en grundig gjennomgang av ulike leverandører innenfor et bredt spekter av bransjer, noe som gjør det enklere å faktisk få med seg alle. Med et tastetrykk sender du flyttemeldingen til alle du har valgt, og så kan du følge med på adresseendringene på en egen side.

Flyttemeldingen til Folkeregisteret er viktig for skatt

Folkeregistrert adresse skal stemme overens med din faktiske bostedsadresse, det er derfor viktig å melde fra om flytting til Folkeregisteret. Hvis du bruker Flyttesiden får du et ferdig utfylt skjema til bruk hos Folkeregisteret, enkelt og smart.

Husk på at det er registrert adresse som avgjør til hvilken kommune du betaler skatt, og i hvilken kommune du da har tilgang til ulike tjenester. Dessuten er korrekt registrert bostedsadresse avgjørende for ulike temaer knyttet til alt fra formuesskatt til skatt på gevinst ved salg av bolig. Pass på at det faktisk finnes et forbehold når det gjelder skattefri gevinst på salg av egen bolig – du må ha bodd i den minst ett år i løpet av de siste to årene.

Hvis du glemmer å melde flytting kan du gå glipp av viktig informasjon

Unødvendige regninger og kluss med skatt er ikke morsomt å måtte forholde seg til, men i tillegg kan manglende adresseendring føre til at du går glipp av viktig informasjon. En gjennomgang av ulike mottakere med Flyttesiden lar deg legge til ulike utdanningsinstitusjoner og frivillige organisasjoner. Mange av disse har kanskje det til felles at du ikke nødvendigvis vil legge merke til at du ikke lenger får brev eller medlemsblader fra dem.

Et avsluttende tips kan være å komplettere riktig adresseendring med en forlenget periode for videresending av post. Mange selskaper og organisasjoner vil forhåpentligvis oppdatere adressen hvis de mottar et brev i retur, men med en forlenget videresendingsperiode kan du ta proaktive grep og sende en adresseendring til de som du eventuelt glemmer i den første runden – da er du helt sikker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Bodoeposten.no