NRK når flere i distriktene

tv nyheter nrk

Med nytt sendetidspunkt kl. 19:45 samlet de fem første sendingene av NRKs distriktsnyheter hele 718.000 seere i snitt. Med en markedsandel på 64% knivet distriktsnyhetene med Dagsrevyen om å være det mest sette programmet i Norge gjennom forrige uke.

NRK økte med det markedsandelene i tilsvarende sendeflate fra i fjor med 25%. 

– Dette er veldig gledelige tall, og understreker hvor viktig nyheter fra lokalsamfunn er for folk. Når Distriktsnyhetene kommer etter Dagsrevyen når vi langt flere seere. Dette gir muligheter til å nå bredere ut og løse oppdraget vårt enda bedre, sier distriktsdirektør i NRK, Marius Lillelien. 

«Norge i dag» har også fått en god start. Programmet er en videreutvikling av programmet med samme navn som gikk på NRK fra 1996 til 2017. Det tar utgangspunkt i innholdet som produseres hos de ulike distriktskontorene, og hadde et snitt på 368.000 seere forrige uke. Det ga en markedsandel på 32%. Dette er tall Lillelien er svært fornøyd med.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

– Det lages ekstremt mye godt innhold i NRKs distriktskontorer, som tar pulsen på folks hverdag over hele landet. Nå får alle våre seere tilgang til alt det flotte som skjer, og kan holde seg oppdatert på alt det NRK sine distriktskontor har å by på, sier han.

Distriktsnyhetene sendes mandag til torsdag kl. 19:45 og 19:30 på fredager. Norge i dag sendes mandag til torsdag kl. 20:40.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.