Ny bok «Båta i nord» om kystkultur i Nord-Norge

bok i nord

Det finnes mange spennende historier om båter og båtfolk i Nord-Norge. I en helt ny bok presenteres et bredt mangfold av disse.

Forfatter Ronny Trælvik er nå klar med sin syvende bok om båter og kystkultur i Nord-Norge. Den har fått navnet «Båta i nord». 

– Denne boka forteller om båter og båtfolk langs hele kysten i nord, fra sør på Helgeland til helt nord i Finnmark, forteller Trælvik.

Gjennom tekst og bilder fortelles historier fra hav og land. Farkostene er mange og mangfoldige. Det nordnorske folket og dets lynne, likeså.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– Ja, kystkulturen i Nord-Norge er både rik og spennende, slår Trælvik fast, som innrømmer at han selv er godt over middels interessert i emnet.

Det er stor spennvidde i stoffet i boka. Også tidsmessig.

– Jeg liker at det er sånn. Kystkulturen er så mangfoldig i seg selv at det er på sin plass å dykke ned i mye forskjellig historikk, både nytt og gammelt.

Han mener at mange undervurderer sine egne kunnskaper og viktigheten av ting man har opplevd. Men når de begynner å fortelle, så er det interessant likevel.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– Jeg elsker å reise rundt i den fantastiske landsdelen i nord. Å møte nye mennesker, i både by og bygd, det er en berikelse i livet. Og heldigvis blir det spennende bøker ut av det også, smiler han.

Båthistoriene kommer denne gang fra steder som Herøy, Sandnessjøen, Lovund, Hemnesberget, Helligvær, Henningsvær, Napp, Laukvika, Melbu, Bø i Vesterålen, Narvik, Bleik, Andenes, Kvæfjorden, Senja, Tromsø, Brensholmen, Lyngen, Vannøya, Arnøyhamn, Alta, Havøysund, Berlevåg og Kiberg. Og faktisk enda flere.

– Jeg har forsøkt å spre dette så godt geografisk som det lar seg gjøre, sier Trælvik.

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

Han takker alle som velvillig har bidratt til at historiene nå kommer fram i lyset.

– Det er det som er drivkraften min, å bevare vår spennende kystkultur i nord, slår han fast.

I tillegg til hans egne syv båtbøker, har forlaget han driver, Bok i Nord, gitt ut tre båtbøker fra to andre forfattere. Dermed kan det nå feires et lite jubileum med ti bøker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.