NRK Radio markerer kvinnedagen med musikk

nrk

Den internasjonale kvinnedagen 8. mars markeres på NRKs radiokanaler. På P1, P1+, P3 og P13 spilles det utelukkende kvinnelige artister fra morgen til kveld.

– Som lytter er det nå heldigvis vanligere og vanligere å ikke legge merke til kvinnedagen på radio, og da har vi tross alt kommet et godt og viktig stykke på veien. Men det finnes også kvinner som utøver musikk uten å være vokalister, og dem er det ekstra viktig å løfte frem, sier musikksjef i NRK, Mats Borch Bugge.

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

P2 har også kvinnefokus på musikken som spilles denne dagen. Og i NRK Klassisk lages det eget innhold der kvinner står sentralt: Kvinnelige dirigenter, solister og komponister vil prioriteres og spilles gjennom hele dagen. NRK Jazz spiller kun kvinner fra tidlig formiddag.

Podkasten «Musikkrommet» har nettopp publisert episoden om en av Norges få kvinnelige produsenter, Emily-Madelen Aarsheim Harbakk i anledning kvinnedagen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.