NRK og TV 2 samarbeider om videre RiksTV-eierskap

været tv2

Telenor velger nå å trekke seg ut som eier av selskapet, mens allmennkringkasterne NRK og TV 2 fortsetter som likeverdige samarbeidspartnere.

Siden 2005 har NRK, TV 2 og Telenor samarbeidet som eiere om driften av bakkenettet via NTV og betal-TV selskapet RiksTV. Norges Televisjon AS (NTV) har fått konsesjoner for videre drift av det kringkastingsbaserte digitale bakkenettet for TV ut 2030. NRK og TV 2 vil nå eie 50 prosent hver av aksjene i selskapet.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

– Bakkenettet sikrer at NRK oppfyller forpliktelsene som allmennkringkaster. Alle, uansett hvor de bor i landet, skal kunne motta NRKs TV-kanaler uten ekstra kostnader. Det er bare gjennom bakkenettet dette er mulig. Gjennom et fortsatt samarbeid med TV 2 sikres dette inn i neste konsesjonsperiode, altså til 2030, sier NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen.

At NRK og TV 2 overtar Telenors aksjer sikrer at RiksTV kan drive videre, og fortsette å utfordre de andre TV-leverandørene, med gode produkter og smarte løsninger. RiksTV har i dag 250.000 kunder som ikke vil merke noe til endringen i eierskapet.

Les også:  Milepæl for Norge Rundt: 2000 episoder!

– Digitaliseringen av bakkenettet i Norge og etableringen av RiksTV har sikret et bredt TV-tilbud til hele landet, og det har skapt økt konkurranse i TV-markedet, til fordel for forbrukerne. Det var allmennkringkasterne NRK og TV 2 som tok initiativet til prosjektet i 2001, og nå sørger vi for at det videreføres, selv om Telenor selger seg ut, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.