Nå blir det lettere å ta miljøvennlige valg i Bodø og omegn

fremtiden i våre hender

I morgen lanseres kart-appen Green guide, som skal veilede forbrukere til grønne valg i sin hverdag. Green guide er den første applikasjonen i av sitt slag i Norge.

I Green guide finner du en oversikt over bedrifter hvor du kan gjøre miljøvennlige valg som konsument; alt fra bruktbutikker, restauranter med lokal mat, håndverkere, gårder med utsalg av lokale produkter til skreddere og skomakere er listet opp og plottet inn på et kart.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

Det finnes per idag ingen lett tilgjengelig oversikt over hvilke bedrifter som tilbyr for eksempel reparasjon, lokale produkter, brukte produkter, utlån av for eksempel sykler og turutstyr eller økologiske produkter. Green guide er derfor den første appen i Norge som inneholder denne typen av informasjon, og den første som har informasjonen lett tilgjengelig i et kart.

Green guide har nå fremst informasjon om bedrifter i  Troms og Finnmark og Nordland.

Les også:  LESERINNLEGG: Det rustes til helsestrid i Nord-Norge

– Bodø og omegn er et av satsingsområdene til Green guide og vi vil gjerne nå ut til Bodø og få tips på flere grønne bedrifter i området, sier Mikaela Tillman, prosjektleder Green guide og leder i Fremtiden i Våre Hender Nord.

Visjonen er at Green guide etter hvert skal bli landsdekkende, og bli førstevalget for konsumenter som ønsker å ta grønnere valg i sin hverdag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.