Åse Baustad Nordeide fra Bodø utvalgt til toppskole i Hong Kong

uwc

Etter sommeren reiser Åse Baustad Nordeide fra Bodø til Hong Kong for å fullføre videregående skole sammen med elever fra hele verden.

Li Po Chun UWC ligger i Hong Kong og ble grunnlagt i 1992. En viktig verdi på Li Po Chun er samfunnstjeneste, og det er anledning til å engasjere seg i mange ulike typer frivillig arbeid. Skolen tilbyr også muligheter for storbyliv og gir elevene en rik og variert kulturerfaring.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

Skolen er en del av United World Colleges (UWC), som er et nettverk av skoler i 17 ulike land. Felles for alle skolene er at de jobber for å fremme fred og forståelse gjennom utdanning og at elever fra ulike kulturer lærer sammen.

– UWC-skolene er samfunn delt av uendelig mange kulturer og nasjoner, hvor man i klasserommet kan høre om problemer i Palestina fra en palestiner og hvor man istedenfor å bare lære om teori tar en praktisk tilnærming og prøver å hjelpe. UWC sin tilnærming til læring virket så utrolig appellerende for meg, sier Åse.

Les også:  Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

UWC Norge sender i samarbeid med Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning 41 norske elever til UWC-skolene, hvor de studerer med elever fra hele verden. Norske elever kan søke om opptak til UWC i første år av videregående skole. Etter to år får elevene det internasjonalt anerkjente International Baccalaureate-diplomet.

– Et opphold på en UWC-skole åpner ikke bare dørene for studier ved prestisjetunge universiteter i hele verden, det gir også elevene en sterk forståelse av andre kulturer og et helt unikt nettverk av venner over hele verden, sier leder Elizabeth Sellevold i UWC Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.