MUSIKKANMELDELSE: Outer Limit Lotus – Lotus Eaters er et episk album

sheep chase records

Outer Limit Lotus ble dannet i 2016 som en hybrid mellom mørk post-punk og deathrock med elementer av goth og med en fot godt plantet i de mørkere delene av kunstscenen i Skandinavia.

Etter at det ble stille fra kultbandet Haust samlet tre av medlemmene seg for å reise ytterligere lenger ned i mørket de tidligere utforsket. Resultatet er «Lotus Eaters» – et åttelåters mesterlig og gjennomtenkt dypdykk i skyggene.

Albumet starter med «Full Moon» som gir assosiasjoner til The Cure og filmmusikk. Særdeles deilig å høre på. Man er nesten litt overrasket over at dette er et band fra Norge.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Neste på albumet er «Night Scene» som har et fantastisk lydbilde. Ikke en hit, men er fantastisk låt likevel. Så kommer «The Blue Voyeur» som er litt stresset og gir lytteren litt uro. Dette er et kunstnerisk grep og gjør deg mer spent på fortsettelsen.

Tittelsporet «Lotus Eaters» merker man umiddelbart er et knallspor. God melodi, flott lyd, bra produsert. Bandet nærmer seg hitpotensiale, så blir låten tung og mørk. Veldig «emo». Men stilig.

Les også:  Hele forskningsverdenen samles i Bodø

Låta «Greet The Void» åpner hardt, men blir nesten litt The Shadows» aktig i gitaren. Solid melodi, meget interessant å høre på. Og slik er hele albumet.

Det går fra det ene til det andre. Og alt er bra. Min favoritt er «Everything Ends Too Soon» som faktisk ligner en hit. Den er faktisk så bra.

Det er litt Seigmenn-aktig over hele albumet. Det er sjeldent at man hører noe så bra fra Norge i denne sjangeren. Ultra-imponerende teknisk produsert, og de gode melodiene og stemningen albumet gir drar dette i land.

Les også:  Lanserer egen Eurosong Radio

Det skinner igjennom at dette er meget talentfulle musikere. Rett og slett et episk album med et band vi sikkert får se på festivaler og konserter.

Det må bli terningkast 5.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.