MUSIKK: Synne Sørgjerd slipper EPen «Seiler på sjøen og har noen å hate»

playground

Synne Sørgjerd fanget raskt oppmerksomheten til et bredt publikum med sin gjennombruddssingel, «Siden du dro”, tidligere i år. Siden da har låtskrivertalentet fått strålende kritikker for singlene “Det alle har”, “Maggio” og “Slottsparken”. Nå slipper hun EPen “Seiler på sjøen og har noen å hate”.

De fem sporene utforsker en rød tråd av selvtillit og selverkjennelse. Eksplisitt og dypt personlig låtskriving skildrer en reise fra usunn avhengighet til selvrespekt og frihet. Med radikal åpenhet inviterer Synne Sørgjerd lytterne til å utforske det ufiltrerte og sanne selv. Låtene tar for seg temaer som utilstrekkelighet og frykten for at ting ikke er som de ser ut til å være, i håp om at det til slutt vil ordne seg for snille jenter. Den blinde beundringen fra en flink pike i «Ja (du kunne spurt)» blir til avsky mot slutten av EPen, når man skjønner at man elsket rett, bare i feil retning.

Les også:  P3 Gull 2023: Her er vinnerne!

– Snille jenter er villige til å gjøre hva som helst for gutter som ikke fortjener dem, forteller Synne om tekstene sine. Jeg elsket ham rent og høyt og trodde han skulle elske meg tilbake fordi jeg var nyttig og selvoppofrende. Det var så lett for ham å la det gå, å seile sin egen sjø (bokstavelig talt!) og å tenke at det fantes noe bedre (som jo bekreftet min mistanke om at jeg grunnleggende ikke er nok). Jeg håpet at min dedikasjon skulle bli gjengjeldt, men innså til slutt at det jeg trengte var å elske meg selv, forteller Synne.

Les også:  Over 200 000 har sett "Den første julen i Skomakergata"

– Ja, jeg har noen å hate, forteller artisten. Man trenger faktisk verken tilgi eller glemme, uten at det betyr at man ikke er over det.

Selv om Synne Sørgjerd fortsatt er i startgropa av sin karriere har hun allerede markert seg som en lovende liveartist, det ble bekreftet da hun sprengte kapasiteten på Biblioteket-scenen under Øyafestivalen i år. Nå fortsetter reisen med glimt i øyet og en drøss med selvironi på Vill Vill Vest i Bergen i november og Trondheim Calling i februar.

Les også:  Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.