Yaw Amankwah blir fotballekspert i TV 2

tv2

TV 2 trapper opp satsingen på norsk fotball og signerer Yaw Amankwah (33) som ny fotballekspert.

– Det føles litt på samme måte som da jeg signerte min første proffkontrakt, en glede over å kunne jobbe med noe man elsker, sier Yaw Amankwah. 

Bergenseren har spilt for Stabæk de siste årene, men tidligere i uken ble det klart at en nakkeskade setter en stopper for hans videre spillerkarriere.

– Det er en glede å få være med på laget til TV 2. Miksen av ekstremt dyktige fagfolk foran og bak kamera er noe som både har imponert og motivert meg. Jeg har virkelig følt meg hjemme de få gangene jeg har rukket å være med så langt. Ekspertrollen er et eget fag, og jeg har fremdeles mye å lære. Da tror jeg ikke det er noe bedre sted for meg å lære enn i TV 2, sier den tidligere stopperen.

Les også:  Gullballen 2022 til Haaland og Reiten

Yaw Amankwah har bred erfaring fra norsk fotball. I tillegg til Stabæk, har han spilt for Brann, Sandefjord, Tønsberg, Alta, Fana og danske Hobro.

– Yaw blir viktig for oss når vi skal øke satsingen på norsk fotball. At han har spilt på ulike nivåer i Norge er en stor fordel. Vår dekning skal handle om mer enn bare Eliteserien, sier fotballsjef i TV 2, Eystein Thue. 

Les også:  Glimt skal ha solgt Joel Mvuka for 70 millioner

Yaw kommer også til å være involvert rundt internasjonal fotball. 

– I tillegg til å ha spilt på høyt nivå, har han studert sportsmanagement og forsket på psykologi innen fotballen, med Premier League som case. Så det er ingen tvil om at Yaw tilfører oss noe nytt, fortsetter Thue. 

Yaw legger ikke skjul på at han har ambisjoner også i sin nye rolle. 

Les også:  Glimt henter inn 16-årig keeper fra Rana FK

– Som ekspert ønsker jeg å være en presis formidler av innhold jeg har forberedt godt. Jeg tror de fleste kommer til å kjenne igjen personen jeg har vært som spiller i at jeg alltid vil gjøre mitt beste, og aldri gå på akkord med det jeg tror på og mener, sier Yaw Amankwah.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.