Norsk brukthandel sparer miljøet for 22 600 tonn plast

finn

Nordmenns kjøp og salg via FINN.no i 2017 sparte miljøet for 22 600 tonn plast, viser en studie gjort av FINN i samarbeid med IVL Svenska Miljøinstitutet. Mengden viser hvor viktig gjenbruk er for en bærekraftig fremtid.

I 2017 ble det lagt ut over 7,1 millioner privatannonser på Torget, en annonsevekst på 20 prosent. Og effekten av gjenbruket bidro til et klimakutt tilsvarende 22 600 tonn plast, eller et bilfritt Oslo i et helt år. Dette viser at gjenbruk gir bedre klimaeffekt enn mye annet.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Ved å kjøpe og selge brukt øker levetiden på eksisterende varer, og behovet for å produsere nye varer minsker. Selv om ikke alle som kjøper brukt på FINN oppgir miljø som den viktigste motivasjonen, kan det se ut til at klimabevisstheten øker blant brukerne.

– Vi jobber kontinuerlig for å heve statusen til brukt, og tror det er viktig å synliggjøre for nordmenn hvilken positiv forskjell man utgjør for miljøet med brukthandel via FINN. Vi håper også at dette vil inspirere flere til å velge brukt fremfor nytt.

Les også:  Rettssikkerhet: Man får “pretty privilege” i rettssaker

– Å tenke at brukt er like bra som nytt kommer sannsynligvis til å være en selvfølge for kommende generasjoner, men det er dagens forbrukere som må bryte kjøp-og-kast-mentaliteten, sier Kristine Eia Kirkholm, PR- og informasjonsansvarlig i FINN.

Sparer miljøet for 3 milliarder plastposer
I 2015 lanserte FINN sammen med Schibsted for første gang en unik beregning som viser hvor mye drivhusgasser man kan unngå årlig takket være nordmenns brukthandel.

Les også:  Legemiddelmangel rammer 1 500 pasienter daglig

Nå har de valgt å inkludere utregningen med hvor mye produksjon av plast, stål og aluminium man kan unngå takket være gjenbruk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.