MUSIKK: Gåte slipper låta «Førnesbrunen»

hes

Etter å ha gjennomført en suksessturné, som har høstet panegyriske anmeldelser over hele linja, markerer Gåte nå årets slutt med en ny single fra EP’en Vandrar. Låta «Førnesbrunen» er en sang med et spennende historisk bakteppe.

Bakteppet for teksten er sagnet om hesten Førnesbrunen, en stor, sterk, og usedvanlig klok hest, som fraktet de døde til vigslet jord, da svartedøden kom til bygda.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Hold it Boy"

Vegen var lang og ulent, og det ble mange turer for Førnesbrunen. Til sist ble eieren og kusken, den siste gjenlevende i bygda, også syk.

Hesten la dermed ut på sin siste ferd mot kirka. Det var midt på hardeste vinteren, og vinterstormen herjet. Men Førnesbruen var sterk, og klarte å finne vegen uten hjelp fra kusken.

Da han kom frem ble han møtt av to karer, som tok imot den døende. Så ga de Førnesbrunen et klapp bak for å signalisere at han måtte dra tilbake og hente de neste som måtte fraktes. Men Førnesbrunen ville ikke dra. Han visste at det ikke var flere å hente, og sovnet så stille inn.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.