LESERINNLEGG: Gull-stipend på over 100.000 kroner i året bare for flyktninger!

penger

I Norge kan faktisk personer få flyktningstipend både i grunnskolen og den videregående skole etter Opplæringsloven § 4A-1 – om du er utenlandsk statsborger som har fått asyl i Norge, og setter seg på den norske skolebenken.

Jo tidligere en begynner å utdanne seg etter at du kom til Norge, jo lengre kan en motta og få flyktningstipend – som på folkemunne med rette blir omtalt som gull-stipendet – med en verdi på over 100 tusen kroner i året.

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

Om en flyktning som eksempelvis har fått asyl i Norge, begynner på en utdanning her i landet innen tre år etter at han/hun kom til Norge kan vedkommende få gull-stipend i hele tre år. Begynner en på utdanning innen fire år etter at en kom til Norge, kan en få gull-stipend i to år.

Går en i vanlig videregående opplæring som de har rett til etter opplæringslova, får en særbehandling som ikke norske elever får – ved at den økonomiske støtten flyktningen får blir gjort om til et gull-stipend.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

Tall i kroner basert på undervisningsåret 2018-2019 gir da den utenlandske studenten hele 108.250 kroner årlig i gull-stipend!

Dette viser at stortingspartiene forskjellsbehandler norske elever og gir urimelige særordninger til utenlandske statsborgere som har fått opphold og asyl i Norge. Jeg er derfor en sterk motstander av et norsk utdanningssystem som ikke gir norsk ungdom som tar utdannelse, like økonomiske rettigheter gjennom like stipender – som utenlandske statsborgere som har fått opphold og asyl i Norge.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

Dessverre er det bare Demokratene av partiene i Norge som sier nei til den økonomiske diskrimineringen av norsk ungdom som tar utdanning – og som årlig ikke får flyktningstipend på over 100 tusen kroner.

Vidar Kleppe
Politisk nestleder for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.