Nå får norske butikker endelig kaldt alkoholfritt øl

munkholm

Økt etterspørsel etter alkoholfritt øl gjør at flere hundre butikker nå og i løpet av året får egne kjøleskap for å kunne tilby et kaldt og forfriskende alkoholfritt alternativ.

– Vi mener det er naturlig å kunne tilby friske, kalde og drikkeklare bokser med alkoholfritt øl til kunder der de handler til daglig. Snart kan du få Munkholm fra egne kjøleskap i butikker over hele landet, sier merkevaresjef for Munkholm hos Ringnes, Pål Strutz.

Fire ferdig kjølte typer øl
I løpet av året blir det utplassert 250 Munkholm-kjøleskap rundt om i hele landet. 70 av disse er allerede på plass. Kjøleskapene vil inneholde Munkholms Original, Fatøl, Bayer og Weiss.

Les også:  Vinterferie: Mange har opplevd tyveri av skiutstyr

– Det er tydelig at forbrukerne ønsker seg både større utvalg og bedre tilgjengelighet av øl uten alkohol, og derfor plasserer vi nå et produkt vi er veldig stolte av der folk forventer å finne det, sier Strutz.

Ringnes er godt i gang med en rekordsatsing på øl uten alkohol. De fire ulike Munkholm-variantene får nytt design og nye, praktiske størrelser på 0,33 liter.

– Vi legger minst like mye sjel i de alkoholfrie variantene som i våre alkoholholdige drikker, og ser også at forbrukerne ønsker å nyte Munkholm i flere og flere sammenhenger, sier merkevaresjefen hos Ringnes.

Les også:  2 av 10 frykter ladekø på fjellet

Øl uten alkohol i rask vekst
Salget av øl uten alkohol har steget voldsomt i Norge de siste årene. Tall fra Bryggeri- og drikkevareforeningen viser en volumøkning på 20 prosent fra første kvartal 2013 frem til i dag.

Hittil i år er salget opp 12,78 prosent mot samme periode i fjor, og i mai ble det solgt 14,66 prosent mer øl uten alkohol enn i mai i fjor.

– Jeg tror dette har mye å gjøre med at mange ønsker å leve sunnere. Samtidig ser vi også en tydelig trend hvor øl uten alkohol i større og større grad oppleves som et fullverdig alternativ både som tørsteslukker, festdrikk og til god mat, sier Strutz.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Utrullingen av egne kjøleskap for Munkholm er en del av Ringnes’ store satsing på alkoholfrie alternativer. Nylig reduserte de boksstørrelsen på Munkholm til 0,33 liter for å møte etterspørselen fra forbrukerne, og målet er å doble andelen av alkoholfrie varianter i ølkategorien innen 2022.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.