Løitens Juleaquavit lanseres i jul etter braksuksess i fjor

Løiten

I fjor ble det lansert et begrenset parti av Løitens første Juleaquavit. Etterspørselen etter, og gleden over at det endelig kom en Juleaquavit fra Løiten, medførte til at flaskene ble revet vekk fra hyllene kort tid etter lansering. Løiten Aquavitens Venner krever en oppfølger.

– Løiten Brænderi er en del av norsk kulturarv og en fremtredende merkevare i akevittporteføljen. Frem til i fjor hadde Løiten aldri hatt en egen Juleaquavit, og vi i Løiten Aquavitens Venner mener at den bør få sin rettmessige plass på julebordet hvert år. Vi har derfor stilt krav til Arcus om at de må komme med en oppfølger i år, sier Egil Vold som er president for Løiten Aquavitens Venner.

Arcus gjentar suksessen fra i fjor og lanserer Løiten Juleaquavit 2019. Arcus velger å øke produksjonen, men det vil fortsatt være et begrenset antall flasker å få tak i.

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

– Arcus har lovet å øke produksjonen, og lanserer et flaskeantall tilsvarende innbyggertallet i Løten kommune med god margin. Men, dette er en ettertraktet vare, så det gjelder å være tidlig ute i år også hvis man ønsker å sikre seg en flaske med Løiten Juleaquavit 2019. Samme som i fjor, det er førstemann til mølla prinsippet som gjelder, fortsetter Vold.

Det var nok ikke uten grunn at Juleaquaviten fra Løiten ble en braksuksess.

– Løiten Linie er den meste kjente akevitten generelt i Norge, og etter 163 år med produksjon av Løiten var det på sin plass at det også ble produsert en Juleaquavit i Løitens stil. Ikke bare er det en akevitt av høy kvalitet, men det er jo en forholdsvis eksklusiv vare, så engasjementet og interessen rundt Juleaquaviten er som sagt stor. Vi er svært fornøyde med det produktet Arcus har skapt, forteller Vold.

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

Han legger også til at med Løiten Juleaquavit har Arcus klart å holde på «god Løiten reseptur».

– Man kjenner at det er en «Løiten aquavit» man drikker, sier han.

Løiten Juleaquavit er en smaksrik akevitt med et rikt krydderbilde. Den har en fremtredende smak av karve med toner av sitrus og klassiske julekrydder som pomerans, kanel og kardemomme. Den har en fin sødme og fatpreg fra 12 måneders lagring på sherryfat.

– Forskjellen mellom Løiten Linie Aquavit og Løiten Juleaquavit er at Løiten Juleaquavit har et mindre fatpreg og mindre sødme, men et rikere krydderbildet, forteller Ingrid E. Skistad som er Snr. produktutvikler i Arcus.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

– Løiten Juleaquavit er det perfekte følge til både ribbe og pinnekjøtt, og for så vidt torsk.  Jeg har til og med prøvd den til ørret og til gravlaks, og der kom den absolutt til sin rett. Som om ikke dette er nok så mener jeg at man også fint kan bruke den som en avec til kaffen og til juledesserter, sier Vold og legger til at man trenger egentlig bare én juleakevitt til jul, og det er Løitens.

Vold legger også til at når en hedmarking uttrykker at denne akevitten ikke er så verst, betyr dette på hedemarkspråket at det er prima vare.

– Løiten Juleaquavit er ikke så verst, avslutter han smilende.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.