LESERINNLEGG: Gode nyheter for turistnæringen

segway

Aldersgrensen på 16 år for Segway og rullebrett er nå opphevet! Elmoving Segway Tours Norway, Norges ledende på guidede turer med Segway PT, ønsker dette velkommen.

Vi har de siste årene hatt stor pågang fra turister som ønsker å ha guidede turer med oss for hele reisefølget. Noen har bestilt også for de yngre i familien, slik de er vant med fra andre land, men der noen har vært under 16 år har vi dessverre måttet si nei. Dette har medført at alle i denne gruppen har avbestilt og funnet andre aktiviteter.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Nå er det slutt på det!

Vi har gjennomført en intern evaluering her hos oss vedrørende dette spørsmålet: Hvor går grensen nå for å kjøre en guidet tur med våre Segway maskiner?

Det er i utgangspunktet foresatte som tar dette valget sammen med oss, men hos Elmoving Segway Tours må alle gjennom en opplæring og godkjenning for å være med på våre turer. Vi har kolleger i andre land som beskriver at de yngste gjerne er de som mestrer en Segway raskest. Om man er 12, 40 eller 70 år er derfor ikke avgjørende, men at man har kontroll på maskinen og har tilstrekkelig trafikale ferdigheter. De som ikke mestrer en Segway etter grunnopplæringen kan av sikkerhetsmessige grunner dessverre ikke kjøre med oss, uavhengig av alder.

Les også:  4. april er gulrotens dag

Som den desidert største innenfor dette turistsegmentet, er Elmoving Segway Tours nå etablert på seks av våre største turiststeder/byer, og med flere allerede i våre planer. Vi er derfor forberedt på at spørsmål kan komme med fri aldersgrense og nye forventninger fra turister fra hele verden. For oss med en Segway-flåte på 140 maskiner så har vi allerede ordninger ut over regelverket, med bruk av hjelm, refleksvest og ferdighetsopplæring.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

For en regel er uansett viktigst: Vi setter alltid sikkerhet først!

Jon A. Jensen

daglig leder

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.