Sørfold-tunnelene prioriteres

tunell

Statens vegvesen har gjort en gjennomgang av de største kommende prosjektene. Her slås det fast at Sørfold-tunnelene skal prioriteres. Fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll, sier dette er en viktig presisering.

Det har vært skapt usikkerhet om hvorvidt Sørfold-tunnelene er prioritert i kommende vegprosjekter. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) har bedt Statens vegvesen gå gjennom alle sine planer og prioriteringer på nytt. I denne gjennomgangen slås det fast at Sørfold-tunnelene skal prioriteres.

– I den nasjonale listen over de 20 viktigste prosjektene, ligger E6 Megården – Mørsvikbotn på 3. plass. Det er altså ingen tvil om at dette prosjektet skal gjennomføres. Pengene må nødvendigvis følge de viktigste prosjektene. Jeg er derfor overbevist om at dette prosjektet vil bli prioritert når budsjettene legges, påpeker fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

De fire prosjektene på topp i Statens vegvesens prioriteringsliste, er fire prosjekter som vurderes som helt klare for oppstart.
-Sørfold-tunnelene er altså blant disse fire. Dette prosjektet er gryteklart, og trenger kun et politisk vedtak for å sette i gang. Det regner jeg med regjeringen også ser. I tillegg noterer vi oss at E10 Nappstraumen – Å er på 12. plass på lista. Dette prosjektet vil vi også følge tett, underbygger fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Les også:  16,5 kilometer ny asfalt i Salten

Norvoll påpeker at Sørfold-tunnelene er en flaskehals i næringstransport langs E6. Men ikke minst handler dette om trafikksikkerhet.

-Selv om vi jobber aktivt for blant annet å få mer gods over på jernbane. Så er det et skrikende behov for å heve den dårlige standarden på denne vegstrekningen. Vi har ingen å miste i trafikken. Derfor er det gode nyheter at Statens vegvesen slår fast at dette prosjektet er blant de aller første som bør gjennomføres, avslutter fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.