Lang ventetid på kjøreseddel i Nordland

taxi

– Nordland fylkesting ser med bekymring på at drosjenæringen i distriktene må redusere tilbudene sine på grunn av personalmangel.

Det sier gruppeleder for Arbeiderpartiet fylkestingsgruppe, Odd Arnold Skogsholm. Gruppen har utformet et forslag til uttalelse som skal voteres over av fylkestinget.

– Årsaken til personalmangel er lang ventetid for å få kjøreseddel. For å få kjøreseddel skal det fremlegges legeattest, politiattest, avlegges en teoretisk prøve hos Biltilsynet og bestå praktisk oppkjøring, sier nestleder i samferdselskomiteen, Per Christian Brennvik Jakobsen.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

– Den praktiske delen er det i Nord-Norge kun mulig å avlegge i Bodø, Mo i Rana, Tromsø eller Alta. Her er ventetiden svært lang. Dette gjør at drosjenæringen sliter med å rekruttere nye sjåfører, og man har ikke et velfungerende taxitilbud, sier fylkestingsrepresentant Jarl-Håkon Olsen, som også sitter i fylkestingets samferdselskomite.

I forslaget til uttalelse heter det til slutt: Nordland fylkesting mener situasjonen for drosjenæringen er svært uheldig, og oppfordrer Statens vegvesen til å øke kapasiteten for å redusere ventetiden for å få kjøreseddel.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.