Kristian N. Rønning blir programleder for VG-lista Topp 40

bauer

Artisten og programlederen skal telle ned de 40 best likte låtene i Norge hver uke i det nye programmet på Radio Topp 40.

– Jeg gleder meg både til å spille og snakke med artistene bak den aller mest populære musikken i Norge, sier Rønning.

– Målet er å presentere et listeprogram der god stemning står høyt. Jeg skal være en kompis i øret til lytteren, rett og slett.

I mange år har han vært kjent som rapper under artistnavnet Sirius, og siden 2014 har han også vært programleder på kanaler som Radio 1, Radio Norge og Radio Topp 40. Blant høydepunktene i musikkarrieren var da han selv sto på scenen som artist under det tradisjonsrike VG-lista-showet på Rådhusplassen i Oslo i 2010. Samme år lå han på hitlisten med 3. plass som bestenotering for singelen «Fuck Up».

Les også:  Lanserer egen Eurosong Radio

Nå skal han selv telle ned de 40 mest populære sangene i Norge hver lørdag. I løpet av det tre timer lange radioprogrammet skal Rønning også oppdatere lytterne på utenlandske topplister, og ikke minst intervjue artistene bak låtene.

– Intervjuer blir helt klart en viktig del av VG-lista Topp 40. Én ting er å servere lytterne musikken, men hos oss skal man også bli bedre kjent med artistene, sier han.

Les også:  Bloggerne på TV 2: Fem nye profiler

Første gjest ut i premieresendingen lørdag 15. april er norske Aden Foyer, som står bak monsterhiten «Ballet Girl» med nesten 30 millioner avspillinger på Spotify og to millioner avspillinger på Youtube.

Både Foyer og gjester i kommende sendinger skal fungere som en rød tråd gjennom programmet, og Rønning er opptatt av at det skal finnes et tilbud til de som vil høre enda mer fra gjestene enn det som får plass mellom sangene i radiosendingen.

Les også:  De gir oss 17. mai-festen på NRK

– Mange av lytterne våre ønsker å høre alt artistene som er innom studio har på hjertet. Fra mandag slipper vi derfor en splitter ny podkast der de som vil kan høre hele intervjuet, helt ufiltrert.

VG-lista Topp 40 har premiere på Radio Topp 40 lørdag 15. april kl. 11. Nye episoder av podkasten Radio Topp 40 Podkast slippes hver mandag fra 17. april.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.