Kommer til Bodø: Moddi legger ut på juleturné

indianer

Moddi har de siste årene vært en fast stemme i manges julespillelister med låtene «Nå kommer jula til alle» (A-lista P1 i fjor), «I desember» og en nydelig tolkning av «Nordnorsk julesalme». Selv har han slitt med å få høytiden til å henge på greip.

Albumet «Denna tida i fjor» slippes 17. november, og er skrevet som et supplement til de som ikke møter jula som udelt positiv. Turnéen starter 30. november og 5. desember kommer han til Svømmehallen i Bodø!

– For mange er minnene om en mislykket jul grunn nok til å grue seg til neste», forteller Moddi om det kommende albumet. «Jeg skrev Denna tida i fjor etter en jul hvor alt i livet hadde gått skeis samtidig, og jeg gruet meg allerede til neste år. Jeg gruet meg til første søndag i advent, jeg gruet meg til Santa Lucia, jeg gruet meg til julegudstjeneste og gaveåpning.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

– Denna tida i fjor er en førjulsgave til alle dem som gruer seg til jul. De som prøver og ikke får det til. De som ikke vil prøve. De som gleder seg til alt er over og at året kan begynne på nytt.

– Albumet består av sanger fra en uperfekt jul. Om hykleriet, angsten for kreditorene, savnet etter hvit jul og urskriket etter mer tid og mindre ting.

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

I det uperfekte oppstår adventsmagien på Moddis album. Blant annet glimrer den på åpningslåta «Nå kommer jula til alle» med tekst og melodi av Ellen Sofie Hovland, en hjertevarm påminnelse om at jula ikke trenger å være perfekt – den kommer uansett – eller på tittelsporet som synges i duett med Frida Ånnevik.

– Da vi gikk i studio, bestemte vi oss for at det viktigste var å skulle ha det gøy. Her er 80-tallstrommer, synthgitarsoloer og skamløse julereferanser om hverandre. Perfeksjonsjaget la vi igjen i yttergangen, vi ville lage julemusikk på våre egne premisser.

Les også:  Over 200 000 har sett "Den første julen i Skomakergata"

Foruten Moddi selv, blir albumprodusent Sverre Laupstad med på turné, i tillegg til Katrine Schiøtt på cello. Flere av konsertene er allerede utsolgt!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.