Kate Pendry avslører alt i ny biografi

kate pendry

Nylig lanserte SolumBokvennen biografien til den engelskfødte skuespilleren og dramatikeren, Kate Pendry, Demonologi. Kate Pendrys liv og kunst består av en samtale mellom kunstneren selv og journalist og forfatter Marie Laland Ekeli, en samtale som har pågått siden 2010.

Noen ser på Kate Pendry som et kontroversielt mediefenomen, andre anser henne for å være en av landets mest seriøse scenekunstnere. Hva er det med Pendry som gjør at så mange oppfatter henne så forskjellig? Hvem er Pendry egentlig?

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

I «Demonologi. Kate Pendrys liv og kunst» har Ekeli gitt den biograferte plass til å fortelle sin egen historie. Boken er en krysning mellom et Rolling Stone-intervju, tegneserieroman, biografi og politisk leksikon – like mangefasettert og vanskelig å sette i bås som kunstneren selv.

Kate Pendry tok skuespillerutdanning i London, men det var ikke før hun kom til Norge at hun gjorde de virkelig interessante politiske rollene. Hun ble en tydelig skikkelse på Oslos kunstscene og i friteatermiljø, og skrev stykker, spilte teater og utforsket elektronisk kunst.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.